Cikkajánló
Készítettem tegnap egy újabb WordPress témát, csak tegnap már nem akartam kitenni, mert egy napra kettő friss bőven elég, így beállítottam az időzítőt ma reggel 10-re. A témákban a
Ha használtatok már valaha például fejléces menü kódot vagy hasonló kódokat, amikkel helyzeteket lehet változtatni, akkor a következő leírás nem lesz idegen a számotokra. Azért írtam, hogy ha pl.
A költözésem óta a Coppermine Galéria témák menüpont üresen maradt. De most volt egy kis időm és három darab régebbi sablont a G-Portálos oldalamról áthoztam ide. Kicsit alakítottam rajtuk,
Instagram doboz weboldalra Project dobozok és egy Elit csere effekt Elit csere effekt szöveggel és képekkel Lana Del Rey és Kylie Jenner G-Portálos témák Maisie Williams G-Portálos téma
Több háttér oldaladnak

<style type="text/css">
body {
    background-attachment: scroll !important;
    overflow: -moz-scrollbars-vertical;
    overflow-x: hidden;
    background-image: url(http://aranymeli.gportal.hu/portal/aranymeli/image/gallery/1393355368_69.png), url(http://aranymeli.gportal.hu/portal/aranymeli/image/gallery/1393528647_74.png);
    background-color: #e8e9e8;
    background-position: center top, center top;
    background-repeat: repeat-x, repeat-y;
}
--></style>


A background-image kódrészbe kell a hátterek url címét bemásolni a zárójelen belülre! Egymás után vesszővel elválasztva kell az url-eket feltüntetni ahogy a kódban is látható.
Nekem jelenleg a két hátterem ez:
 

kattints a képrekre a nagy mérethez

 


 

Az egyik hátterem a fejléc alatt található a lap tetején, míg a másik háttér pedig a modulok alatt helyezkedik el.
 


 

Az elhelyezkedést a kódban ezekkel a beállításokkal tudod megadni:
background-position: center top, center top;
background-repeat: repeat-x, repeat-y;


A background-position: center top, center top; beállítással azt adod meg, hogy pontosan hol legyen a háttér. Itt most középen és felül helyezkedik el. Ez a zöld háttérre vonatkozik.
Itt is egymás után vesszővel elválasztva kell a hátterek helyzetét megadni. Értelemszerűen sorba veszi fel az értékeket a kód. Tehát az először beillesztett háttérnek az először megírt elhelyezkedés lesz aktív és a többi.
 

A második hátteremet szintén középre és felülre állítottam, amik a modulok alatt helyezkednek el, mert a kód következő sorában van, hogy a háttér hogyan legyen folyamatos.
A background-repeat: repeat-x, repeat-y; kóddal lehet a háttereket folyamatossá tenni. Az első zöld háttérnél a repeat-x-et választottam, mert így vízszintesen lesz folyamatos a háttér, tehát elvileg bármekkora böngészőben nézed az oldalt, a zöld háttér teljes lesz benne. A második szürke háttérnek pedig a repeat-y-t választottam, mert így a háttér függőlegesen lesz folyamatos lefelé.


És, hogy a háttereken kívül is legyen színe az oldalnak, így még háttérszínt is adtam neki, ami a világosabb szürke a modulok két szélén.
 

Ezen az oldalon van egy jó kis előnézet, ahol jobben lehet értelmezni a hátterek folyamatosságát:
http://www.w3schools.com/cssref/playit.asp?filename=playcss_background-repeat
 

A hátterek pozíciójáról is van előnézet.
http://www.w3schools.com/cssref/playit.asp?filename=playcss_background-position

lindadesign Hozzászólások
1 997 megtekintés

Hozzászólások