Cikkajánló
Még augusztusban valamikor készítettem háromféle Oldal infó szövegdobozt, amit akkor fel is tettem az oldalra, csak még nem írtam ki. Ha esetleg valaki nem tud magától készíteni az oldalára,
Ma is készítettem egy új G-Portálos CSS kódot, ami igazából blog oldalakon mutat jól :) Fejléc is adható hozzá. Mostanában nem sok időm van frisst hozni, ezért készítek GP
Készítettem egy újabb ingyenes .psd fejlécet, amit bárki letölthet és felhasználhat forrás megjelölésével természetesen. A fejléc innen tölthető le: PSD – Photoshop fejlécek   megnézem teljes nagyságban Kapcsolódó bejegyzések
Blog téma G-Portálra 2.0 Betűtípus kereső Teszteld oldalad felbontását URL cím értelmezése CSS kód beillesztése G-Portálra
Elrontottam az oldalam egy kóddal

Egy kód beillesztése során eltűnt a portálod tartalma? Nem tudod szerkeszteni? Eltűntek a moduljaid? Kattints ide, hiszen te magad is javíthatod! Ha a portálod szerkesztése során egy hibás kóddal elrontottad az oldaladat, akkor NE ÍRJ A WEBMESTERNEK, hanem kövesd az alábbi útmutatást:
Ha be tudsz jelentkezni a portálodon:

  • A Vezérlő menüben kattints a Hibakereső mód linkre, így a modulok letiltódnak, tehát a vezérlőn kívül nem fog megjelenni több modul a portálodon.
  • Kattints a modulkezelőre, keresd meg a legutoljára szerkesztett modult, és töröld a modulekezelőből, tiltsd le vagy töröld ki belőle szerkesztésnél a hibás kódot.
  • Ezután válts a Vezérlőben Normál módra, és máris rendben lesz a portálod.


Ha nem tudsz bejelentkezni a portálodon:

  • Írd be a böngésződ címsorába az alábbi címet: http://portálod.gportal.hu/hiba
  • Figyelem:A “portálod” szó helyére értelemszerűen a SAJÁT OLDALAD CÍMÉT írd be!  Pl. www.aranymeli.gportal.hu/hiba
  • Ha helyesen írtad be a címet, akkor a saját oldaladat fogod látni üresen, a moduljaidat itt csak a Modulkezelőből érheted el.
  • Jelenetkezz be a portálod belépési adataival!
  • A megjelenő Vezérlő (Root) menüben lépj be a Modulkezelőbe, és tiltsd le vagy töröld azt a modult, amibe a hibás kódot illesztetted. Ha a modulkezelőben a modul feliratához írtad a kódot, azt is könnyedén törölheted.
  • Ha jól csináltad, akkor a portálod címét (http://portálod.gportal.hu) beírva a böngészőablakod címsorába az oldaladat az eredeti, hibamentes állapotában fogod viszontlátni.


BIZTONSÁGI MENTÉS
Mire jó a biztonsági mentés?
Ha egy illetéktelen személy törölné a portálod tartalmát, könnyedén visszaállíthatod.
Ha több adminisztrátor szerkeszti a portálodat, megelőzheted, hogy valamelyik örökre törölje az oldalad tartalmát.
Ha véletlenül kitöröltél egy fontos modult, a biztonsági mentéssel visszaállíthatod.
Ha új dizájnt készítettél a portálodra, de a régi jobban tetszett, könnyedén visszaállíthatod.


Szeretném elmenteni a portálom tartalmát!


Ha szeretnéd elmenteni a portálod aktuális tartalmát és megjelenését, akkor kattints a portálod Vezérlő (Root) menüjében a Biztonsági mentés linkre!
Az Új biztonsági mentés linkre kattintva mentheted el a portálod aktuális állapotát. Összesen 5 biztonsági mentést hozhatsz létre, ha újat szeretnél, a régebbiek közül ehhez legalább egyet törölnöd kell. A biztonsági mentés létrehozása ingyenes.
A Visszaállítás gombra kattintva állíthatod vissza az adott időpontban elmentett portál állapotot. Visszaállítás után az összes biztonsági mentésed megmarad, ezeket utána bármikor felhasználhatod újra. A visszaállítás 5 kreditbe kerül alkalmanként.


FIGYELEM! Törölt portált és törölt fájlokat nem lehet visszaállítani a biztonsági mentéssel!


A cikk a G-portal-os oldal segítség menüjéből származik.
Látogassatok le oda, és nézzetek szét. Rengeteg segítséget találtok ott is.
http://gportal.hu/segitseg

lindadesign Hozzászólások
961 megtekintés

Hozzászólások