Cikkajánló
Úgy érzem nem elég egyértelmű a regisztrációs űrlapon az a rész, hogy a – csillaggal jelölt mezők kitöltése valós adatokkal – Legalább 100 olyan regisztrált felhasználó van az oldalon,
Most egy olyan leírást hoztam a Coppermine galériához, ami szerintem csúcs szuper. Egy valaki kérdezte ezt tőlem, de először nem nagyon értettem mit szeretne, aztán mutatott egy ilyen külföldi
Mivel egy ideje nem sok friss volt az oldalon így hoztam pár dolgot. 3 féle .psd fejlécet készítettem a napokban, plusz elhoztam a kivágott képeket is, amiket felhasználtam a
Instagram doboz weboldalra Project dobozok és egy Elit csere effekt Elit csere effekt szöveggel és képekkel Lana Del Rey és Kylie Jenner G-Portálos témák Maisie Williams G-Portálos téma
Indexképek méretezése régebbi verzióban

A leges-legfontosabb először is, hogy készíts biztonsági mentést a galériádról. Kapcsolódj Total Commanderrel a feltelepített galériádhoz és az ott lévő összes file-t és mappát ments le a gépedre magadnak. Mert ha valamit elrontasz, akkor ha azt visszatöltöd és felülírod a rontott galériádat, akkor nagy a valószínűsége, hogy megint minden jó lesz :)
És a 3 legfontosabb ezen kívül:

 

  • Az első, amit szeretnék leszögezni az az, hogy ezt a leírást egyetlen magyar oldalon sem találtam meg. Én magam angol leírás alapján készítettem el, és írom le ide a saját tapasztalataim alapján a telepítését.
  • Aki nem ért rendesen sem a Galéria telepítéséhez, sem az FTP-hez az NE telepítse fel a Stramm-ot!
  • Harmadik lépésként pedig, hogy tudjátok, ezzel akár tönkre is teheted a galériádat, ha nem úgy csinálod, ahogy kell és ahogy én leírtam neked. És ha a galéria tönkrement, én azon nem tudok segíteni.

 

És egy kérdés:
Mire való a STRAMM? Jó kérdés :) Ha ezt feltelepítetted, akkor már be tudod úgy állítani az indexképeidet (kis képeidet) hogy mindegyik egyforma legyen, és így szebb lesz a galériád kinézete.

 

 

Akkor kezdjük is el.
Az első, hogy a feltelepített galériádnak megnézzük melyik verziója van meg neked. Ezt úgy tudod megtenni, hogy menj el a galériádhoz, jelentkezz be.
A galériád linkje a böngészőben valami ilyesmi (ez csak példa cím!!!): http://www.valami.hu/galeria/index.php. Nekünk itt az index.php a fontos. Az index.php helyére írd be ezt (vagy másold be innen): update.php
Most egy ilyen vagy hasonló oldal fog megjelenni:

 

 

Itt menj le teljesen a lap aljára és katt oda, amit bekereteztem:

 

 

Várd meg, amíg a galéria ellenőrzi a verziódat! Ilyesmit kell láss, és itt is bekereteztem, ami fontos:

 

 

És itt a lényeg! A galéria verziójának 1.4.24-nek kell lennie ahhoz, hogy a Stramm-ot fel tudd telepíteni! Ha a te galériád verziója nem ez, akkor frissítened kell a galériádat erre a verzióra!
Innen töltsd le a Coppermine galéria 1.4.24-et. Csomagold ki a letöltött rar file-t. Ha kicsomagoltad, akkor a benne lévő file-okat írd felül Total Commanderrel a Galériád file-, és mappáival! Ha rákérdez a Total Commander, akkor igen mindent felülírsz. Ha készen vagy akkor ellenőrizd le a galériád verzióját úgy, ahogy az előbb csináltuk. Ha jól csináltad, akkor most már 1.4.24-et ír ki.
És akkor jöhet a Stramm telepítése:
Itt a Coppermine Galéria Stramm Mode 1.4.24-es verzió. Ezt töltsd le INNEN. Ezt is csomagold ki és a benne lévő file-okat, úgy, mint az előbb írd felül a galériádban Total Commander segítségével. Ha kész vagy, lehet hirtelen hiba üzenetet fogsz kapni, ha rámész a galériádra. De ez nem biztos. Ha feltelepítetted a Starmm-ot, akkor menj a galériádban a kezdő oldalra például. És ha lemész a lap aljára, akkor ott lesz a Coppermine Galéria alatt ez is:

 

 

Akkor most állítsuk be a kis képek (indexképek) méretét, mert ugye ez a lényeg :) Ha már feltelepítetted a Stramm-ot a Galériádra utána már be lehet állítani az indexképek méretét is. Az első lépés az, hogy mindenképpen angolra kell, hogy legyen állítva a galéria nyelve, mert magyar nyelven nincs benne az a menüpont. (ha beállítottuk a lényeget, vissza lehet állítani persze magyarra). Tehát: csak úgy tudod angol nyelvre tenni a galériádat, ha Total Commanderrel csatlakozol a galériádhoz és a lang mappában kitörlöd a hungarian nevezetű file-t! Utána majd a gépedről újra bemásolod ezt a file-t oda, ahonnan kitörölted. Szóval, miután kitörölted a magyar nyelvi file-t, már is angol lesz a galériád.
Jelentkezz be a galériádba. Keresd a Config (beállítások) menüpontot
Kattints rá! Ezen belül ezt keresd: Files and thumbnails settings
Ezek a beállítások fognak előjönni: Itt bekereteztem, ami fontos és be kell állítanod.

 

 

Max dimension (width) of a thumbnail: ez az indexképed szélessége pixelben. Pl.: 85px
Height of a thumbnail (if you use exact) : ez az indexképed magassága pixelben. Pl.: 105px
Ehhez a két értékhez azt adsz meg, ami neked szimpatikus.
Use dimension ( width or height or Max aspect for thumbnail ): ez itt exact legyen. Ez a legfontosabb!
Enable Mini Thumbs: Itt a NO a helyes beállítás.

Ha kész vagy, és minden jó, akkor most másold vissza a magyar nyelvi fájlt a lang mappába.
Utána keresd meg az Admin eszközök nevű menüdet.
Itt ez a második, ha görgetsz lefelé:

 

 

Így állítsd be:

 

 

Elég, ha egyszerre 10 képet frissít a Galéria, mert lehet a sokat nem bírja.
Most menj a lap aljára és a tovább gombra

 

 

És várj! Minden indexképet frissíteni fog, mert miután mi átállítottuk az indexképek méretét, így eltorzultak a képek (már amelyik) és ezzel a galéria helyre teszi. Lehet egy idő után nem bírja majd a galéria a strapát és hibaüzenetet ír ki. Akkor majd hagyd rá. Nem kell újra frissíteni a képeket. Azért kell ezt megcsinálni, mert ezek a képek még a beállítás előtt kerültek a galériába. Ha a beállítás után fogsz képeket feltölteni, azok már jók lesznek teljesen. Igaz a régiekkel sincs nagy gáz, mert a mérete jó, csak esetleg homályos a kép kicsit. Hát nagyjából ennyi.

lindadesign Hozzászólások
406 megtekintés

Hozzászólások