Cikkajánló
A héten volt egy ilyen kérés is, hogy hogyan lehet az Awesome ikonokat úgy használni a G-Portálon, hogy nem kell külön kódokkal bíbelődni. Hát ma volt időm, hogy megírjam
Múlt héten vasárnap véget ért a közönségszavazás az oldalon. Az első 9 honlapra, ami igazából 10 (csak elszámoltam) nem jött túl sok szavazás, de azért helyezés így is lett.
Igaz, már jó régóta megváltozott a Cbox Chat kezelőfelülete, de csak most bírtam rávenni magam, hogy frissítsem a régi leírásokat. De ma ez is megtörtént, így jelenleg minden naprakész
Instagram doboz weboldalra Project dobozok és egy Elit csere effekt Elit csere effekt szöveggel és képekkel Lana Del Rey és Kylie Jenner G-Portálos témák Maisie Williams G-Portálos téma
Készíts Te Favicont

Ez a TUTI favicon generáló:
http://www.favicon.cc/


Hogy működik a Favicon.Hu Editor ikonszerkesztő?
 A Favicon.Hu egy ingyenesen használható online ikonszerkesztővel áll a weblap tulajdonosok és programozók rendelkezésére. Az ikonszerkesztő felülete egy egyszerű grafikus programéhoz hasonló, és jelenleg egy 16×16 képpontból álló, 16 színt tartalmazó bitkép előállítására alkalmas. Miután elkészítette művét, egy gombnyomással elküldheti magának a kép alapján általunk létrehozott ikon fájlt e-mailben. A Favicon használatához szükséges információkat szintén megtalálja honlapunkon.
 

Hogy jeleníthetem meg az elkészített Favicon-om? 
A különböző böngészők különböző megoldásokat igényelnek az ikon megjelenítéséhez. Ha azt szeretnénk (és miért ne?), hogy a legtöbb modern böngészőben látszódjon mesterművünk, a legokosabb dolog a szabványokhoz való ragaszkodás, ezen kívül pedig néhány plusz trükk alkalmazása a kevésbé szabványos böngészők kielégítésére.
 

Helyezzük el a favicon.ico fájlt a tárhelyünk gyökér könyvtárába. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy azok a böngészők, amelyek keresik ezt a fájlt (pl az Internet Explorer és némely felhasználók szerint az Opera is), hibaüzenetekre kényszerítsék a szervert. Az .ico fájl URL címét írd be a Favicon kódjának URL cím helyére, a kódot pedig illeszd be oldalad <head></head> részébe. A G-Portálosok ezt a kódot egy jobb vay bal oldali egyszerű modulba illesszék be! Ezzel a liberálisabb szemléletű böngészőknek is megadjuk, hogy melyik fájlt keressék az ikon megjelenítéséhez.
 

  • Használjunk 16×16 pixel méretű ikont. Az .ico fájlban lehet több különböző méretű kép is, de a böngészők legtöbbször az előbbi méretet igénylik.
  • Kizárólag .ico formátumú fájlt használjunk. Néhány böngésző megjelenít más formátumú fájlokat is ikonként, de ezek egyelőre kisebbségben vannak. 


! Fontos: Egy kósza tévhittel ellentétben az .ico fájl formátum nem azonos a .bmp fájl formátummal. Használja a Favicon.Hu Editor online ikonszerkesztőt vagy más konvertáló programot az ikon elkészítéséhez.


Forrás: http://favicon.hu/

lindadesign Hozzászólások
490 megtekintés

Hozzászólások