2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
2018. 04. 18.Videó | PNG készítése Photoshop-ban
2018. 04. 17.Coppermine | Eredeti kép megnyitása új lapon és nem új ablakban
2018. 04. 03.Képről szöveg másolása
2018. 04. 02.Coppermine Galéria költöztetése
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
80 napja
111 néző

WordPress themes

WordPress themes
81 napja
114 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
81 napja
67 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
81 napja
101 néző

Fejléc vagy a fejléc mögötti háttér beállítása

Egy olyan beállításra hívnám fel a figyelmeteket, ami eléggé fontos lehet a szép kinézethez. Amióta elterjed, hogy a lehető legszélesebb fejlécet készíti a többség sajnos beleestek abba a hibába, hogy a CSS kódban rosszul adjátok meg a háttér vagy fejléc helyzetét. Lejjebb találtok egy példa képet, hogy miről is van szó. Nem az a baj, hogy a fejléc vagy háttér szélessége 1920 pixel széles maximum. Azzal van a probléma, hogy a CSS kódban rossz a beállítás.
 


 

Beatrice he haragudj, hogy pont a te fejléceddel példálózom. Ha gond lenne belőle, akkor cserélem :) Egyébként szeretem ezt a kinézetedet. Nekem nagyon tetszik :) Szóval, mint látjátok a fejléc bal oldalán is látszik már Shailene karja. Ahhoz, hogy ezt a hibát kijavítsuk a CSS kódot kell átállítani így:
 

A CSS kód body részében kell dolgozni. Ezen belül a background-repeat és a background-position részben. Először a background-repeat beállításait nézzük meg:
no-repeat
repeat-x
repeat-y
repeat
 

no-repeat: ezt akkor kell alkalmazni, ha pl. csak egy 1000 pixel széles fejléced van. Így semelyik irányban nem fog ismétlődni a fejléced. Akkor is ezt kell alkalmazni, ha a háttered is olyan, ami ismétlődve nem olvad egybe. Mint a felső példában.
 

repeat-x: ezt akkor kell alkalmazni, ha a háttered egybe tud folyni és semmi külön grafika, kép vagy szöveg nincsen rajta. Ami annyit jelent, hogy vízszintesen lesz folytonos a háttered. Példa:
 


 

repeat-y: ha ezt alkalmazod, akkor a háttered fentről lefelé lesz folytonos. Ritkán van használva.
 

repeat: ezzel a beállítással a háttered minden irányban megtölti a teljes oldaladat. Ehhez lehet használni például 200×200-as vagy más méretű patterneket vagy háttereket.
 

A background-position beállításai általában minden esetben center top legyen. De ebben a cikkben részletesebben is elmagyarázom ezt a fajta beállítást is: link


1 823 megtekintés

Hozzászólások