Cikkajánló
Mivel egy ideje nem sok friss volt az oldalon így hoztam pár dolgot. 3 féle .psd fejlécet készítettem a napokban, plusz elhoztam a kivágott képeket is, amiket felhasználtam a
Múlt héten vasárnap véget ért a közönségszavazás az oldalon. Az első 9 honlapra, ami igazából 10 (csak elszámoltam) nem jött túl sok szavazás, de azért helyezés így is lett.
A napokban kaptam egy kérdést arról, hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a középső modul görgethető lehessen. De csak a középső modul. Bevallom én eddig ennek nem néztem semmilyen formában
Blog téma G-Portálra 2.0 Betűtípus kereső Teszteld oldalad felbontását URL cím értelmezése CSS kód beillesztése G-Portálra
Fejléc vagy a fejléc mögötti háttér beállítása

Egy olyan beállításra hívnám fel a figyelmeteket, ami eléggé fontos lehet a szép kinézethez. Amióta elterjed, hogy a lehető legszélesebb fejlécet készíti a többség sajnos beleestek abba a hibába, hogy a CSS kódban rosszul adjátok meg a háttér vagy fejléc helyzetét. Lejjebb találtok egy példa képet, hogy miről is van szó. Nem az a baj, hogy a fejléc vagy háttér szélessége 1920 pixel széles maximum. Azzal van a probléma, hogy a CSS kódban rossz a beállítás.
 


 

Beatrice he haragudj, hogy pont a te fejléceddel példálózom. Ha gond lenne belőle, akkor cserélem :) Egyébként szeretem ezt a kinézetedet. Nekem nagyon tetszik :) Szóval, mint látjátok a fejléc bal oldalán is látszik már Shailene karja. Ahhoz, hogy ezt a hibát kijavítsuk a CSS kódot kell átállítani így:
 

A CSS kód body részében kell dolgozni. Ezen belül a background-repeat és a background-position részben. Először a background-repeat beállításait nézzük meg:
no-repeat
repeat-x
repeat-y
repeat
 

no-repeat: ezt akkor kell alkalmazni, ha pl. csak egy 1000 pixel széles fejléced van. Így semelyik irányban nem fog ismétlődni a fejléced. Akkor is ezt kell alkalmazni, ha a háttered is olyan, ami ismétlődve nem olvad egybe. Mint a felső példában.
 

repeat-x: ezt akkor kell alkalmazni, ha a háttered egybe tud folyni és semmi külön grafika, kép vagy szöveg nincsen rajta. Ami annyit jelent, hogy vízszintesen lesz folytonos a háttered. Példa:
 


 

repeat-y: ha ezt alkalmazod, akkor a háttered fentről lefelé lesz folytonos. Ritkán van használva.
 

repeat: ezzel a beállítással a háttered minden irányban megtölti a teljes oldaladat. Ehhez lehet használni például 200×200-as vagy más méretű patterneket vagy háttereket.
 

A background-position beállításai általában minden esetben center top legyen. De ebben a cikkben részletesebben is elmagyarázom ezt a fajta beállítást is: link

lindadesign Hozzászólások
1 445 megtekintés

Hozzászólások