Cikkajánló
Felkerült a legújabb kinézet az oldalra. Nem szeretnék sokat írni róla, hiszen nem sok változás történt az előző design-hoz képet. A rózsaszín megmaradt, mert Emily-hez ez illik :) Mellé
Most valahogy nagyon szivárvány színhez volt kedvem, így egy jó színes egész sablont készítettem Photoshop-ban. A sablon ingyenes és innen le is tölthető :) Bármilyen oldalon felhasználható, csak szét
A WordPress-ben az alap hozzászólás űrlapban nincs lehetőség a hozzászólás szerkesztésére. Vagyis hozzászólás megírása közben a hozzászóló semmilyen formában nem tudja a szöveget szerkeszteni. Persze nem is létfontosságú, hogy
Prémium téma | Zendaya Coleman G-Portálos téma Sosugary Gallery | Jennifer Lawrence téma Szövegdoboz | Kattintásra kijelöli és másolja a szöveget Ingyenes téma | Coppermine Gallery free theme Prémium téma | Sophie Turner WordPress theme
Téma telepítése WordPress-ben

Leírom, hogy én hogyan szoktam telepíteni és használni egy WordPress témát. Azért írom le, mert meglepő, de egy csomó kérdést kapok ezzel kapcsolatban. Az is igaz, hogy ha valami valakinek egyértelmű, az nem jelenti azt, hogy a másiknak is az. Tudjátok, ha a hal nem tud fára mászni, nem a hal a hülye, csak nem tanították meg neki ;) Szóval nekem egyértelmű egy sablon használata, de lehet hogy éppen neked nem az, így hát itt most ezt megtanulhatjátok. Meg kell jegyeznem, hogy ezt ÉN szoktam így, és biztos van olyan emberke, akik ezt máshogy oldják meg, mert nem ez az egyetlen megoldás erre.

 

Ha megvan a téma, amit használni szeretnétek, az általában be van csomagolva egy .rar vagy egy .zip fájlba.

 

 

Kivéve, ha a saját sablonotokat használjátok. De ha saját sablont használtok, akkor feltételezem, hogy a sablon telepítése is megy már ;)

 

Tehát a becsomagolt fájl először is ki kell bontani a számítógépen. Úgy legyen kibontva, hogy legyen egy mappa a sablon nevével és azon belül pedig már a fájlok és mappák. Például: lindadesign-11/images mappa és a .php fájlok, stb.

 

 

Ezt a mappát a fájlokkal együtt fel kell tölteni a tárhelyetekre Total Commanderrel. Vagyis csatlakozzatok a tárhelyetekhez Total Commanderrel. A Total Commander egyik oldalán legyen a tárhely, a másik oldalán pedig ott legyetek a számítógépen belül, ahol a sablon található.

 

 

A tárhelyen keresd a themes mappát itt: public_html/wp-content/themes

 

 

Látjátok, hogy már vannak sablonok a mappában. Ide másoljátok fel az új sablont, amit használni fogtok. Másolás után jelentkezzetek be a böngészőben az oldalatokon a WordPress-be. oldaladneve.com/wp-admin. A bal oldali menüből válasszátok ki: Megjelenés/Sablonok

 

 

Itt látjátok az összes eddigi sablont. Vigyétek rá az egeret arra, amit használni szeretnétek és kapcsoljátok be.

 

 

A feltelepítése az ennyi. Viszont azért célszerű ezt így csinálni, mert ha módosítani akartok benne, pl. a CSS kódban, vagy a header.php fájlban, vagy a sidebar.php fájlban, amikben talán az ember a legtöbbet módosít, azt javaslom, hogy mindig a számítógépen lévő fájlt nyissátok meg, módosítsátok, mentsétek el. Ez után pedig a módosított fájlt töltsétek fel Total Commanderrel a megfelelő téma mappájába.

 

Mert ha élesben az oldalon módosítgatjátok ezeket a fájlokat könnyen lehet, hogy valamit elrontotok és hirtelen  a nagy idegességben, mikor meglátjátok, hogy az oldalon valami nem stimmel, lehet, hogy nem sikerül egyből kijavítani a kódot vagy egyáltalán nem találjátok meg a hibát.

 

Ezért javaslom a NotePad használatát. Abban dolgozzatok, ha módosítotok valamit a WP sablonban. Először is színesben látjátok a kódokat, másodszor ha egy kód hibás, akkor a NotePad azt úgy jelzi általában, hogy az adott kód elszíneződik, harmadjára pedig, ha az elmentett módosított fájlt felülírjátok és látjátok, hogy valami nem lett az igazi, a NotePadban van lehetőség a visszalépésre és a még hibátlan kódot újra felülírni. Persze, ha nem zárjátok be előtte a programot, mert akkor már nincsen rá lehetőség. És ráadásul a hibás kód is könnyebben megtalálható benne.

 

Ha a WordPress-en belül a Megjelenés/Szerkesztőben dolgoztok és ott valamit elmentetek, akkor nincs lehetőség arra, hogy azt visszavonjátok. Szóval ez csak egy javaslat, hogy aki eddig nem így csinálta, az most már így kezelje a sablonjait.

lindadesign Hozzászólások
286 megtekintés

Hozzászólások