Cikkajánló
Készítettem pihenésképpen egy teljesen egyszerű G-Portálos CSS kódot. Semmi csicsa nincsen benne, sem színkavalkád :) Tök egyszerű, letisztult téma. Fejléc adható hozzá, ha úgy jobban tetszik majd. :) Innen
  Ezzel a kóddal például az oldalsávban megtudod jeleníteni a legnépszerűbb bejegyzéseidet. Persze ez a kód nem látogatottság alapján szűri ki a népszerű bejegyzéseket, hanem hozzászólás alapján. A cikk,
Ez a tartalom regisztrációhoz kötött. Ha már regisztrált tag vagy, akkor a Bejelentkezés alatt tudsz belépni, ellenkező esetben regisztrálnod kell a tartalom megtekintéséhez.Regisztrált felhasználó belépéseFelhasználónévJelszó Emlékezzen rám  RegisztrációFelhasználónév*Email cím*E-mail cím újra*Honlap**Kötelezően
Prémium téma | Ellie Goulding G-Portálos téma WordPress | Bejegyzés nem jelenik meg a főoldalon Gal Gadot G-Portálos téma Emilia Clarke G-Portálos téma Cole Sprouse G-Portálos téma
Menügenerátor

Szeretnél TE is egyedi CSS-es menüstílust? Nincs más dolgod, mint letölteni INNEN ezt a picike programot. Telepítsd fel a gépedre, ami összesen pár percet vesz igénybe és már készítheted is a menüdet CSS kód tudása nélkül.


A program leírása
Ha letöltötted a programot bontsd ki a tömörített file-t. Ha kibontottad, akkor kezd el feltelepíteni a programot. Kezdők kedvéért a legelejétől képekkel mutatom a lépéseket.
 


Itt pipáld ki amit rószaszínnel bekereteztem!
 


Itt azt látod, hogy hova és milyen nevű mappában fogja neked telepíteni a programot.
 


Itt azt látod, hogy a Start menüben hogy szerepel
 


Én csak a felsőt pipáltam ki. Azt jelenti, hogy az Asztalra parancsikont fog tenni
 


Kattints az INSTALL-ra!
 

Ha kipipálod, akkor miután rányomsz a FINISH-re elindul a progi. Én nem szoktam kipipálni.
Fel is telepítetted a progit. Most indítsd el. KB. ezt látod te is:
 


A legelső fül: MENU ITEMS
Itt tudod megírni a menücímeket és belinkelni őket így:
 


PÉLDA
 


 

Ha belinkelted a menüidet, akkor azt ajánlom, hogy mentsd el őket  gépedre és legközelebb mikor új CSS menüt szeretnél, csak megnyitod az elmentett menüt és nem kell újra megírnod a címeket és a linkeket. Tudod az elmentettet is szerkeszteni. Közé is írhatsz menücímet és a sorrenden is változtathatsz ;)

Készíthetsz 3 féle menüt:

FÜGGŐLEGESET
 


VÍZSZINTESET
 


LENYÍLÓ MENÜT
 


Ezek  a mintán az alapértelmezett képek. Fölöttük látható, hogy hol kell beállítani a betűszínt, betűtípust, link színét, legyen keret vagy ne, stb. Kísérletezz. Bármit állítasz rajta, az alsó ablakban látod az eredményedet.
Az utolsó fül a HTML/CSS
 


Itt találod a kódodat. Az egészet nem fogod látni. Mentsd le külön-külön a HTML és a CSS kódot. Utána nyisd meg őket pl. jegyzettömbel vagy WorldPad-dal.
 


Másold ki a kódokat és illesz be oldaladba azon részében egymás után a két kódot, ahol a menüket meg szeretnéd jeleníteni. Ennyi az egész. Pár perc alatt létrehozhatsz egyedi CSS kódos menüt CSS kód tudás nélkül :)


Példa menü! Ezt pár perc alatt csaptam összem.
Ja! Még valami: A programban az ékezeteket furán jeleníti meg, de azzal ne törődj, mert ha beilleszted a kódot, akkor ott már jól fog mutatni.

 

lindadesign Hozzászólások
1 749 megtekintés

Hozzászólások