2017. 11. 20.Képes project szövegdoboz 32.
2017. 11. 18.Videó beágyazása Coppermine galériába 2.0
2017. 11. 16.Coppermine themes
2017. 11. 16.WordPress themes
2017. 11. 15.Új design a LindaDesign-on
png-keszites.flv

PNG kép készítése

demi-lovato.png

Sosugary Gallery themes

lindadesign-fantasy.png

Coppermine Gallery themes

vanessa-marano.png

G-Portál themes

Youtube videó perce pontos beillesztése
168 megtekintés

Ez is egy olyan leírás, amiről már érkezett hozzám kérdés. Hogyan lehet megoldani, hogy a Youtube videók egy adott perctől kezdődjenek és ne a legelejéről? Biztos sokan tudják a választ, de olyan is akad, aki nincs ezzel tisztában. Kettőféle módon szokás Youtube videóra felhívni a figyelmet. Vagy csak belinkeljük a szót és az elvezet a videóhoz vagy beágyazzuk a videót a modulunkba. Mind a kettő esetben megoldható, hogy egy bizonyos perctől induljon csak a videó.

 

 

Ha linkelésről van szó, akkor annyi a dolgotok, hogy a videó URL címe végére még be kell illeszteni a perc és másodperc információt. Ki kell keresni, hogy az adott videóban mikor kezdődik az a rész, ami érdekes lehet és ott meg kell állítani. A hangsáv mellett látható, hogy mennyi percnél lett megállítva a videó, mellette pedig, hogy összesen hány perces. A fenti képen be van keretezve, hogy melyik adatra lesz szükség. Ez után ki kell másolni a videó URL címét, ami ilyesmi kell legyen: https://www.youtube.com/watch?v=OTI68hyKT14. Ennek a végére be kell még illeszteni a perc, másodpercet valahogy így: &t=2m55s és ezt az egész sort kell linkelni egy adott szóra: https://www.youtube.com/watch?v=OTI68hyKT14&t=2m55s. Így pontosan onnan fog indulni a videó. Példa itt.

 

A második verzió, amikor videót ágyazunk a modulba. Ekkor a Youtube oldalán kell beállítani, hogy honnan induljon a videó. (Az előző leírást is be lehet állítani a Youtube oldalán keresztül is.) Kattintsunk a videó alatt a Megosztás szóra, aztán a Beágyazás szóra. A következő ablakban írjuk be a percet és másodpercet. Utána másoljuk ki a kapott iframe kódot és illesszük be oldalunkra és kész is vagyunk :) Lejjebb képekkel is látható a beállítás része.

 

 


Előző, következő cikkEz örök kérdés már évek óta sok mindenkitől, így azt hiszem itt az ideje, hogy külön bejegyzésben is leírjam, hol lehet a Coppermine galériában beállítani azt, hogy a főoldalon csak a fő kategóriák jelenjenek meg és az alkategóriák ne.

Újabb project szövegdobozokkal bővült a lindadesign kínálata :) Próbálok azért egyszerűbbeket létrehozni, de mégis mutatós kinézetű dobozokat. A mostaniak is megint nagyon szuperek lettek szerintem. A kiemelt képen mind a kettő látható, bár ebben a modulban csak az egyik

 Hozzászólások