2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1696 napja
4281 néző

WordPress themes

WordPress themes
1697 napja
906 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1697 napja
423 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1697 napja
586 néző

Apró tippek weboldal szerkesztőknek
1 452 megtekintés

Amiket itt most fel fogok sorolni, azokról az oldalon már írtam bővebben, de szerintem nem mindenki böngészi át ezt a rengeteg tartalmat, amit meg is értek. Szóval ebben a bejegyzésben pár szóban felsorolnám azt, hogy nagyjából mit és hogyan csináljatok. Nem muszáj megfogadni a tanácsokat, de ha kicsit is precízek vagytok azért megpróbálhatjátok ;)

 

 

  • Szerintem (ismétlem) szerintem a tisztára sötét oldalak nem előnyösek. Nagyon nehéz rajtuk komolyan böngészni, főleg, ha a betű színe erősen beleolvad a kinézetbe. Vagy, ha éppen túl világos a szöveg színe. Az is ugyanolyan rossz választás. Én a helyetekben valami világos kinézetben gondolkodnék.
  • Ez egy eléggé fontos dolog: ha hosszú fejlécet használtok, vagy rövidebbet, mindegy is, akkor a CSS kódban nem kell a repeat a fejlécnél! Helyette a no-repeat kell.
  • Ha túl hosszú cikket írtok vagy sok mindent tesztek egy-egy bejegyzésbe, akkor használjátok a bővebben szerkesztő modult is, hogy a főoldal ne legyen olyan zsúfolt. Esztétikailag is szebb, és ha valakit érdekel, amit írtok, úgy is elolvassa a teljes szöveget.
  • Ami még szerintem jó dolog, ha a külső hivatkozású linkek mindig új ablakban nyílnak meg. Mert ha egyre is valaki rákattint, az nem azt jelenti, hogy a ti oldalatokat máris el szeretné hagyni, csak érdekli a másik is, és akkor az neki új fülön fog megjelenni a böngészőjében
  • A kinézetről már sokat írtam, de újra leírom, hogy letisztult legyen. Nem kell szerintem a túlcicomázott kinézet. A fejléc lehet egyszerűbb, vagy az némileg csicsásabb, de talán ennyi is. A többi rész legyen tiszta. Már egyébként sem divat a nagyon színes, túlcicomázott kinézet.
  • Mindenféle arányra figyeljetek oda és ha valami el van csúszva, akkor a CSS kódban azt állítsátok be, vagy ha nem tudjátok, akkor valakitől kérjetek segítséget. Eléggé zavaró a látványos elcsúszás, akár csak egy címkénél vagy egy dátumnál is.
  • Az sem annyira divat már, hogy az oldal a böngésző valamelyik szélén legyen. Tegyétek középre. Úgy az igazi.
  • Örök probléma a betűméret. Abban sem divat már az apró betű. Legyen kellemes a szemnek, hogy könnyen lehessen olvasni.
  • Ha már egyszer flaunt-on vagytok akkor ne már, hogy külső tárhelyekre töltsétek fel a képeket vagy a letöltendő fájlokat. Könyörgöm: a tárhely korlátlan…
  • Hasonló vonatkozik a G-Portálosokra is: 300MB áll a rendelkezésre. Igaz, hogy nem sok, de legalább a kiemelt képeket, a blogban lévő képeket és az elit csere képeket a saját tárhelyetekre töltsétek fel. Olyan csúnya, amikor valamilyen okból törlődik a kép és egy ronda üres rész marad a kép helyén. 300MB képeknek elég sok, jó sokat fel lehet a képtárba tölteni. Igaz, nem HQ minőségre gondolok, de az apróbb képekre.

 

Most ennyi jutott eszembe. Ha valakinek van még valami ötlete, nyugodtan megoszthatja másokkal is ;)
Előző, következő cikkSziasztok :) A napokban kissé elvoltam havazva, mert meg kellett csinálnom több mindenkinek is a kinézeteit rendelésre. Négy Coppermine galériát készítettem és három WordPress témát. És mivel ez itt a reklám helye, így kiteszem a rendelőket és az oldalaikat

Mindig is foglalkoztatott, hogy hogyan lehet egyszerűen azt látni, hogy egy adott fájlt mennyien töltöttek le. Gondolom nem meglepő, hogy erre is van WordPress bővítmény Download Monitor néven, amit innen lehet letölteni. Ez azoknak jó, akik letöltésre szánt fájlokat

 Hozzászólások