2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1757 napja
4343 néző

WordPress themes

WordPress themes
1758 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1758 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1758 napja
601 néző

Coppermine | Csoportos képletöltés 2.0
1 711 megtekintés

Régebben már hoztam arról leírást, hogy például egy Coppermine Galériából hogyan lehet csoportosan képeket letölteni. Jó az a leírás még most is, de most hoztam egy annál egyszerűbbet. Sőt, ezzel a programmal, (mert ez egy picike program) olyan képeket is le lehet szedni, amit a másikkal nem. Sőt, nem csak a Coppermine galériából lehet ezzel a programmal lementeni a képeket, hanem más albumokból is. Ami még fontos lehet, hogy a képeken kívül videókat is le lehet menteni vele. Viszont azt azért fontosnak tartom megjegyezni, hogy sajnos van olyan még ezzel a programmal is, hogy nem mindegyik Coppermine galériából lehet lementeni a képeket. Van, hogy ERROR-t ír, de még így is lényegesen egyszerűbb a képek lementése és mint írtam olyat is le lehet menteni, amit az előző leírásommal nem lehet.

 

 

Ha érdekel titeket a dolog, akkor ezt a picike programot töltsétek le: letöltöm
Kicsomagolás után lesz benne kettő fájl. A setup fájllal fel kell telepíteni a programot a gépre, ez kb 1 percig tart, vagy annyi sem. A másik egy .zip fájl, amit ki kell csomagolni, mert ebben van a patch fájl, amivel regisztráljuk a programunkat, hogy teljes verzió lehessen. A program feltelepítése után magát a programot el kell indítani, aztán a patch fált kell elindítani aminek a neve: SNDBID491 – elindítása után a  Register gombra kell egyet kattintani és kész is van. Ez után le lehet a képeket tölteni a lenti leírás alapján.

 

Maga a program így néz ki, ha meg van nyitva. Annyi, hogy elsőre minden rubrika üres még.

 

 

Tehát akkor most keressük meg a galériában azt az albumot, ahonnan képeket akarunk lementeni magunknak, és az album URL címét másoljuk be a program megfelelő helyére.

 

 

Ha bemásoltuk a linket, akkor a Download to folder mappa sorában a végén van egy mappa ikon. Arra rá kell kattintani és ki kell a gépről választani, hogy hova mentse le a képeket. Ha ez meg van, akkor a mappa kiválasztása után meg kell keresni a frissítés ikont. Zöld körkörös nyilacska. Arra kell kattintani és ekkor megkeresi a program a képeket a galériában, amit aztán lejjebb ki is tesz.

 

 

Ez után a Generate filenames-nél én a helyetekben a felsőt bepipálnám, úgy ahogy a lenti képen is látjátok. Ez arra jó, hogy már úgy menti le a képeket, hogy automatikusan át is nevezi őket. Jelen esetben 001-től számol. Ha mégsem pipáltátok be, mert kimaradt, akkor ezzel a programmal lehet csoportosan fájlokat átnevezni.

 

 

Ha minden beállítás készen van, akkor kattintsunk a letöltés ikonra és várjuk meg, amíg letöltődnek a képek. Látni is lehet, ahogy lementi a képeket a program. A letöltés ikon egy kék nyilacska, ami lefelé mutat.

 

 

És tádám :) A képek le lettek mentve.

 

 

Itt most azért nagy vonalakban leírom, hogy melyik beállítás mire való. A képen beszámoztam a lényeget.

 

 

  1. Ide jön az album URL címe
  2. Itt látható a kiválasztott mappa, ahova lementődnek a képek
  3. Itt kell kiválasztani a mappát, ahova le legyenek mentve a képek
  4. Ezzel kell frissíteni a programot, hogy megtalálja a képeket az albumban
  5. Ha itt van pipa, akkor a kiválasztott mappán belül még egy mappát létre fog hozni, ahol lesznek a képek. Szerintem ide nem kell pipát tenni
  6. Ide viszont kell a pipa, hogy a képek át legyenek nevezve és ne maradjon meg az eredeti neve
  7. Erre az ikonra kell kattintani, ha mehet a letöltésElőző, következő cikkA bejegyzés címe lehetett volna, hogy négy darab új képes project szövegdoboz, mert most négy újat hoztam, de mivel egy bejegyzésbe csak egyet teszek, így a legutolsó címet kapta a modul. A másik három dobozt a lenti linkeken találjátok

A változatosság kedvéért ma is hoztam egy egyszerű kinézetű G-Portálos témát. A színvilág nem sokban tér el az Emma Roberts-es kinézettől. Teljesen véletlen, hogy mind a kettő alapszíne a baige lett, de a képek alapján ez illik a Cole-os

 Hozzászólások