2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1822 napja
4369 néző

WordPress themes

WordPress themes
1823 napja
926 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1823 napja
434 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1823 napja
606 néző

Coppermine | Eredeti kép megnyitása új lapon és nem új ablakban
3 099 megtekintés

Igazából az is lehetne a bejegyzés címe, hogy A közbenső képeknél rendes URL cím mutatása és az eredeti kép megnyitása új lapon és nem új ablakban, de ez így nagyon-nagyon hosszú lenne, mert igazából ebben a rövid leírásban kettő dolgot is megváltoztatunk a galériánkon, amivel megint kicsit jobbá lehet azt tenni. Először is, mint látható az első képemen, ha a közbenső képre visszük az egeret, akkor csak egy sima javascript szó jelenik meg a böngésző aljában. Ezt fogjuk megváltoztatni úgy, hogy a kép rendes URL címe legyen helyette látható.

 

 

Ehhez a témánkban lévő theme.php fájlra lesz szükségünk, ahol ki kell keresni ezt a sort:

 

"<a href=\"javascript:;\" onclick=\"MM_openBrWindow('displayimage.php?pid=$pid&amp;fullsize=1','" . uniqid(rand()) . "','scrollbars=yes,toolbar=no,status=no,resizable=yes,width=$winsizeX,height=$winsizeY')\">"

 

Ez a sor kétszer szerepel a theme.php-ban. A második sor nem sokkal az első alatt lesz. Azt a két sor kódot kell kicserélni erre a kódra:

 

"<a href=\"{$CONFIG['fullpath']}{$CURRENT_PIC_DATA['filepath']}{$CURRENT_PIC_DATA['filename']}\" target=\"_blank\">"

 

És ezzel igazából mind a kettő leírás elkészült. Az URL cím normálisan látszik

 

 

Eddig, ha a közbenső képre kattintottunk, akkor egy új ablakban nyílt meg a teljes kép, hol eredeti nagyságban, hol kicsinyítve.

 

 

Ezek után a képek az adott böngésző új lapján nyílnak meg, amire ha még egyet kattintunk máris látható eredetiben a fotó :)

 

 

 

Forrás
Előző, következő cikkTöbbször előfordult már velem, hogy leakartam fordítani például egy spanyol szöveget nagyjából magyarra egy képről, de ahhoz ugye először magát a szöveget valahogy le kellett varázsolni a képről és ahhoz meg kinek van kedve, hogy begépelje azt előtte, hogy

Még novemberben feltettem a YouTube oldalára a .png készítős videómat, amit eddig ide nem írtam ki. Tudom, hogy a mai világban már nem annyira kell .png képeket készíteni, mert van egy csomó hely, ahonnan azt le lehet tölteni és

 Hozzászólások