2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1757 napja
4343 néző

WordPress themes

WordPress themes
1758 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1758 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1758 napja
601 néző

Coppermine Galéria költöztetése
3 067 megtekintés

Többször kérdeztétek már tőlem e-mailben, hogy hogyan kell a galériát egy másik tárhelyre költöztetni, főleg úgy, hogy minden megmaradjon. A képek is és a számláló is. Ebben a leírásban erre találjátok meg a választ. Gondoltam írok róla és legközelebb akkor már csak be kell linkelnem a következő kérdezőnek a cikket ;) Ez a leírás mindenkinek jó, aki költözik vagy például új domaint kap a flaunt-tól és oda kell áttenni a dolgokat.

 

A legelső lépés, hogy a régi tárhelyen lévő gallery mappát mentsétek le a gépetekre úgy ahogy van. Minden fájlt és mappát. Ehhez használjatok például Total Commandert, amivel értelemszerűen csatlakoztok a tárhelyhez, aztán megkezditek a mappa lemásolását a gépre. Ha rengeteg kép van a galériában, akkor sokáig is eltarthat a mentés, de ezt meg kell csinálni mindenképpen.

 

Eközben, amíg a lementés folyik, addig nyissátok meg a régi tárhelyetek cpanel-jét. Általában ezen a címen van: http://www.oldalatokneve/cpanel. Lépjetek be és keressétek a phpMyAdmin-t.

 

 

Kattintsatok rá. Új ablakban megnyílik az adatbázis. Bal oldalon lesznek az adatbázisok. Ha csak egy WordPress és egy galéria van feltelepítve, akkor kettőből áll a bal oldali lista. Nálam több WP és CPG van fenn, így ezért van több sorom.

 

 

Rá kell kattintani arra a sorra, amit le fogunk menteni. A cpg előjel mutatja, hogy az a galéria. Arra kattintsatok rá. Ekkor jobb oldalon megjelennek az adatbázis táblák. Ezeket fogjuk lementeni az-az kiexportálni.

 

 

A felső menüsorban válasszátok az Exportálás menüt. Ekkor megjelenik, hogy kétféle módon lehet exportálni. Nekünk az Egyedi fog kelleni. Ekkor megjelenik egy új ablak, ami így legyen beállítva

 

 

 

Alul kattintsatok az Indításra. Várjatok, amíg végez aztán mentsétek le a gépre valahova a fájlt, amit felajánl. Itt ennyi volt. Ez a cPanel nem kell már nekünk.

 

Amikor végzett a Total Commander a gallery mappa lementésével, akkor most az új tárhelyre fel kell másolni a lementett galériát. Minden fájlt és mappát másoljatok fel a tárhelyre. Ha kész a másolás, akkor most lépjünk be az új oldal cPanel-jébe és keressük a MySQL Databases nevezetű menüt. Arra kattintsatok rá. Itt keressétek a Create New Database részt felül. Létre fogunk hozni egy új adatbázist. Az üres rubrikába írjatok oda valamit. Azután Create Database

 

 

Ha kész az adatbázis, akkor lejjebb görgetve láthatjátok, hogy bekerült a listába a többi közé, de még nincsen felhasználó hozzá rendelve, így az a következő lépés.

 

 

Ugyanezen az oldalon a MySQL Users résznél létre kell hozni egy felhasználót jelszóval együtt. Javaslom, hogy ugyanaz legyen a név, mint az adatbázis neve.

 

 

Ez után a felhasználók között megjelenik az új felhasználó.

 

 

Most az adatbázist és a felhasználót össze kell kapcsolni szintén ezen az oldalon az Add User to Database résznél.

 

 

A következő oldalon minden legyen kipipálva.

 

 

Ezek után máris látszik a listában, hogy az adatbázishoz létre lett hozva a felhasználó is.

 

 

Most a gépen lévő galéria fájljai közül, amiket lementettünk a régi tárhelyről meg kell nyitni ezt a fájlt: include/config.inc.php

 

 

Ebben át kell írni az adatokat az új adatokra. Átírás után ezt a fájlt felül kell írni az új tárhelyen lévő fájllal!

 

 

Most pedig az új tárhely cPaneljén keressétek a PHPMyAdmin részt. Látni fogjátok bal oldalon az új adatbázist és ha rákattintotok, akkor üres lesz a jobb oldala.

 

 

Ide fogjuk beimportálni a régi cPanelből kiexportált fájlt. Katt az Exportálás fülre aztán a Tallózásnál be kell szedni az előzőleg lementett .sql fájlt. Majd alul katt az indításra. Meg kell várni, amíg végez. Amikor végzett utána meg lehet nyitni a galériát a böngészőben és ha mindent jól csináltunk, akkor megjelenik a régi galéria az új tárhelyen :)
Előző, következő cikkElkezdtem GIF-eket Photoshop-ban is készíteni néha, amikor el akarom ütni az időt valamivel és arra jöttem rá, hogy itt a legjobb megcsinálni őket. Ebből a tutorialból is videót készítettem, mert így gyorsabb és itt ebben a cikkben pedig írok

Többször előfordult már velem, hogy leakartam fordítani például egy spanyol szöveget nagyjából magyarra egy képről, de ahhoz ugye először magát a szöveget valahogy le kellett varázsolni a képről és ahhoz meg kinek van kedve, hogy begépelje azt előtte, hogy

 Hozzászólások