2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1696 napja
4281 néző

WordPress themes

WordPress themes
1697 napja
906 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1697 napja
423 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1697 napja
586 néző

Coppermine | Magyar nyelvű galéria (hungarian.php)
2 896 megtekintés

Mielőtt hozzálátnánk a galériánk magyarosításához, mindenkinek nagyon-nagyon boldog új évet kívánok egészségben, gazdagságban, boldogságban egyaránt. Gondoltam kezdjük egy jó kis leírással ezt az évet. Igen, ez megint egy Coppermine galéria leírás, mert mostanában csak azt hozok. Szeretek a galériával bíbelődni és minél több mindent megtudni róla. Van még bőven leírásom hozzá, de most elhoztam nektek a hungarian.php fájlt, amit lefordítottam. Eddig is félig magyar volt ez igaz, de most minden fontosabb beállítást is magyarosítottam, hogy még könnyebb legyen a használata. Például a Beállítások vagy az Admin menü eddig angol volt, na most ezentúl, ha akarjátok, akkor magyar lehet :) A lenti képeken láthatóak a különbségek. Kattintsatok a képekre, és akkor eredeti méretben is láthatjátok a változásokat.

  

A fájl letöltése

 

Letöltöm a hungarian.php fájlt

 

Magyarosítás

 

Letöltés után ki kell csomagolni a .zip fájlt, amiben benne lesz a hungarian.php fájl. Ez után csatlakozni kell például Total Commanderrel a szerverhez és a tárhelyen keressétek meg a galériában található LANG mappát. Normális esetben sok-sok nyelvű fájlok találhatóak benne. Én a magyar és az angol kivételével mindet ki szoktam törölni. Ha meg van a hungarian.php fájl, akkor a szerveren lévőt nevezzétek át például hungarian1.php-ra. Csak azért, hogy megmaradjon az eredeti és ne írjátok felül, mert ha véletlenül hibaüzenetet kaptok az én fájlom feltöltése után (aminek nem nagy a valószínűsége), akkor simán vissza lehet állítani a saját fájlt. Tehát átnevezés után másoljátok fel az én hungarian.php fájlomat a szerverre és ennyi. Ha most megnézitek a galéria fontosabb beállításai magyarok lettek :)

 

 

A magyar nyelvi fájl eredetileg az 1.5.42 stabil verzióé, de régebbi verziókhoz is jó, mint például az 1.5.36 stabil. Hogy a ti galériátok milyen verziójú, azt a Beállítások oldalon a lap tetején találjátok meg. Azzal az információval kezdődik a tartalom, alatta pedig kezdődnek a beállítások.
Előző, következő cikkNem, ez nem olyan leírás, ahol a Twitter, Insta vagy Youtube videókat lehet beágyazni egy weboldalba. Ez a leírás arról szól, hogy ha van nektek egy videótok amit készítettetek akár blogra vagy pl. a kedvenc sorozatból vagy bármiből egy

Többen megkerestetek már e-mailben azzal, hogy tudok-e valamit a G-Portálról. Az az igazság, hogy én sem tudok többet nálatok sajnos, hiszen én is csak egy felhasználójuk vagyok a sok közül. Nem akarok náluk rákérdezni, de ha mégis úgy fog

 Hozzászólások