2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1757 napja
4343 néző

WordPress themes

WordPress themes
1758 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1758 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1758 napja
601 néző

Coppermine | Powered by felirat áthelyezése
1 281 megtekintés

Mostanában egy csomó dolgot át akarok változtatni a galériában, így mindig vannak új ötleteim, amiről írhatok :) Ez is egy olyan dolog, ami már hosszú ideje idegesített, csak eddig nem néztem utána, hogy hogyan lehet megoldani. Eléggé zavaró tud lenni, már aki rendszeresen csinál galéria témákat akár magának, akár másnak és kicsit egyedivé tenné, de a lábléc rész a Powered by felirat miatt kicsit kötött (volt eddig). De ha azt onnan eltüntetjük, akkor már simán fogunk tudni vele dolgozni, mintha egy sima link lenne és akárhová lehet pakolni a képtáron belül. Fejlécre, láblécbe, oldalsávba, stb. Még ha ugyanúgy a láblécben is marad, akkor is jobb ez a módszer, mert így már a lábléc nem kötött és bármit lehet vele csinálni kinézetileg, sőt egy csomó tartalmat lehet bele pakolni, ha pl. nincs oldalsáv.

 

Viszont azt jegyezzétek meg, hogy ha az eredeti Powered by feliratot eltüntetjük, attól függetlenül valahol máshol meg kell jeleníteni azt, mert nélküle a galéria törlésére is sor kerülhet! Az eredeti feliratot úgy lehet eltüntetni, hogy a galéria mappán belül az includes mappában lévő functions.inc.php fájlt másoljátok le a gépre, majd NotePad-dal nyissátok meg és keressétek meg benne ezt a sort:

 

if (!strstr($template, '{CREDITS}')) {

 

Ha megvan a sor, akkor az alatta lévő sor is fog kelleni. Az-az ez a kettő sor:

 

if (!strstr($template, '{CREDITS}')) {
$template = str_replace('{GALLERY}', '{CREDITS}', $template);

 

 

Ebből a kettő sorból ezt a részt ki kell törölni: {CREDITS} a kapcsos zárójelekkel együtt. Ez után a kód ilyen lesz:

 

if (!strstr($template, '')) {
$template = str_replace('{GALLERY}', '', $template);

 

És most vissza lehet másolni a fájlt, aztán örülni, hogy nincs ott a láblécben a felirat. Ez után pedig valahol, ahol szimpi készítsetek egy linket neki. Példákat találtok nálam. Az egyik galériában az oldalsávban van a credit, a másikban ugyan a láblécben, de saját linkkel elkészítve.

 

 

 

Sőt! Akár TITLE részt is lehet adni a linknek és ha ráviszitek az egeret, akkor felugrik egy ablakocska is
Előző, következő cikkHogy mi is ez? Ez egy olyan kicsi button, amit csak a WordPress-be való bejelentkezés után lát a szerkesztő. Minden bejegyzésbe és oldalakba be lehet tenni, ami arra jó, hogy egyetlen kattintással szerkesztő nézetbe tudunk kerülni és átírni vagy

Most, hogy kicsit jobban rákattantam a Coppermine Galériára és annak trükkjeire, észrevettem, hogy nagyon-nagyon régen nem hoztam már .png képeket, bár készítgettem őket, csak nem lettek feltöltve, így most szántam rá időt és összesen 304 darabot hoztam :) Ja,

 Hozzászólások