2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1757 napja
4343 néző

WordPress themes

WordPress themes
1758 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1758 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1758 napja
601 néző

Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
5 942 megtekintés

Úgy látszik nem fogyok ki a Coppermine Galéria tippekből. Most is hoztam egy teljesen egyszerű kis leírást. Azt ugye mindenki tudja, hogy ha a Coppermine Galériában a kis képek méretén változtatni akarunk, akkor azt a beállításokban kell megtenni, de ha ott beállítottuk az új méretet, akkor a kis képek homályosak, életlenek vagy akár torzak is lehetnek. Erre való szintén a galériában az Admin eszközök rész, ahol ezeket a kis képeket frissíteni kell, hogy aztán jól jelenjenek meg a későbbiekben. Ez ugye egy csomó időt is igénybe vehet attól függően, hogy mennyi kép van már a galériában.

 

Na én hoztam egy ennél sokkal egyszerűbb leírást, ami csak pár percet vesz igénybe :) A lejjebb látható CSS kódot kell beilleszteni a témátok style.css kódjába és ebben a CSS-ben kell a kis képek méretét megadni. Sőt lehet effektezni is őket méretmegadáson kívül. Legyen kerekített a széle vagy legyen fekete/fehér minden kép, legyen kerete vagy sem, stb. Tehát beillesztitek a kódot, adtok egy szélességet a kis képnek, aztán ezt a style.css fájlt felülírjátok a tárhelyen és kész is. Minden thumbnail kép felvette az új méretet.

 

Ha van a kódban sima a:link img, a:visited img is, akkor ebben a kódban azokat a stílusokat itt le kell tiltani, hogy ne vegyék fel a kis képek is. Kiemeltem, hogy nálam mi az, ami le van tiltva jelenleg.

 

.thumbnails img, .thumbnails a img {
width: 150px;
height: auto;
margin: 0px 3px 2px 3px;
border-radius: 10px;
padding: 0px!important;
border: 0px!important;
}
.thumbnails img:hover {
filter: grayscale(100%);
border-radius: 0px;
padding: 0px!important;
border: 0px!important;
}
Előző, következő cikkMég novemberben feltettem a YouTube oldalára a .png készítős videómat, amit eddig ide nem írtam ki. Tudom, hogy a mai világban már nem annyira kell .png képeket készíteni, mert van egy csomó hely, ahonnan azt le lehet tölteni és

És még mindig Coppermine :) Biztosan láttátok már, hogy egyes Coppermine Galériákban a kis képek alatt megjelenítik a képek méretét például pixelben. Elhoztam ennek a leírását és én még kiegészítettem annyival, hogy a kép mérete alatt a fájl méretét

 Hozzászólások