2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1819 napja
4368 néző

WordPress themes

WordPress themes
1821 napja
926 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1821 napja
434 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1821 napja
606 néző

Modulkezelő tartalma

Ha belépsz oldaladra a lap tetején találod a Vezérlőpultot.
Csak vidd rá az egeret és már is lenyílnak a menük:

1.BEÁLLÍTÁSOK:
Portálnév: Ide írhatsz bármit. Ez az elnevezés jelenik meg a portállistában és a böngésző fejlécében
Kategória: Itt válaszd ki az oldalad kategóriáját
Főoldal: Ha megnyitják a portálod, ez a modul lesz a nyitóoldalad középen. Addig nem tudsz főoldalt beállítani, amíg nem csináltál egy olyan modult aminek a pozícióját középre tudod állítani!
Publikus oldal: ez azt jelenti, hogy a portállistában a GP főoldalán bent lesz a te portálod is. Akár az első helyen is szerepelhetsz, ha jó lesz a látogatottsága a honlapodnak.
Rövid leírás: mutasd be pár szóval az oldaladat
Publikus kreditegyenleg: ezt nem kell kipipálni. Csak, ha megszeretnéd osztani, hogy mennyi kredit tulajdonosa vagy. Ugyan is ilyen portállista is van a GP főoldalán.
Regisztráció: itt beállíthatod, hogy akarod-e, hogy az oldaladra lehessen regisztrálni. Így olyan modulokat is létrehozhatsz, amit csak regisztrált felhasználók láthatnak.
Portál ikon: ez az ikon jelenik meg a portállistában, ha az első 3 helyen szerepelsz, vagy ha naponta egy modult kiküldesz a portálajánlóban.
Jelszavas védelem: itt tudod beállítani, hogy az egész oldalad legyen-e jelszó alatt vagy sem. Ha jelszó alatt van, akkor csak azok láthatják a honlapodat, akiknek megadod a jelszavas védelmi felhasználónevet és jelszót. Vagy csak te láthatod oldalad pl. dizi cserénél.
Vezérlő menü elrejtése: Itt rejtheted el a Vezérlő (Root) menüt és annak menüpontjait az adminisztrátori joggal felruházott felhasználóid elől.
 

Portáltörlés

Amennyiben meg akarod szüntetni a portálod, kattints a Törlés gombra!
Figyelem! A portál törlésével az oda felvitt adatok, képek is törlésre kerülnek!
A portáltörlés nem történik meg azonnal, csak a portáltulajdonos e-mail címére kiküldött megerősítő linkre kattintás után.


2. STÍLUS ÉS FELÜLET
Stílus: itt a portálod kinézetét tudod állítani. Stílust adhatsz neki, ha pl. negy értesz a CSS kódokhoz, hogy magad hozz létre egyet.
FEJLÉC: ezen belül:
Logó-file:

    a felsőhöz tölts fel a fejlécedet
    az alatta lévőt nem szoktam használni
    ne pipáld ki, hogy: Ismétlődő háttérkép
    ne pipáld ki, hogy: Portálnév megjelenítése a logóval együtt
    Logó igazítása: általában középre
    Persze lehet jobbra és balra is

Oldalháttér: ide töltsd fel azt a képet, ami a háttered lesz

    folytonos háttér legyen
    és nem, a háttér ne gördüljön (ajánlott)

Oldal szélessége
Itt állíthatod be, hogy milyen széles honlapot szeretnél, és hogy a honlap bal oldalon középen vagy jobb oldalon helyezkedjen el.

3. MODULKEZELŐ
Ez a lényeg. Itt hozod létre a modulokat, képtárakat, menüket, blogot, stb…
kattints az Új modul hozzáadására
válaszd ki, hogy mit szeretnél létrehozni
EGYSZERŰ modul:
Az Egyszerű modul a leggyakrabban használt és a legtöbb funkcióval ellátott modultípus. Az Egyszerű modul szöveges tartalom és/vagy képek megjelenítését teszi lehetővé, valamint a modul szerkesztésénél megjelenő eszköztár segítségével szöveg és kép beszúrásra, igazításra, szöveg formázásra, valamint html tartalom beillesztésére is lehetőséged nyílik. Az Egyszerű modult a portálodon belül bárhova pozícionálhatod.
Eseménynaptár:
Az Eseménynaptárban az éves naptár napjaira vehetsz fel eseményeket időpont szerint, melyeket a látogatók a naptár napjaira kattintva megtekinthetnek. Az Eseménynaptárban a szövegszerkesztő segítségével tetszés szerint formázhatod a felvitt szöveget, sőt képeket is beilleszthetsz egy-egy esemény mellé. Az Eseménynaptárat csak középre pozícionálhatod. Amennyiben létrehozol mellé egy Naptár/ajánló modult, úgy ezt hozzárendelheted az Eseménynaptárhoz, így látogatóid már a Naptárat megtekintve értesülhetnek egy-egy újabb eseményről.
Háttérzene:
A Háttérzene modul segítségével az oldaladra látogatók az általad feltöltött zenét hallhatják a portálodon. A Háttérzene modulban egyszerre kizárólag egy fájl feltöltésére van lehetőség.
Hírek/Cikkek:
A Hírek/cikkek modul hírek, események, friss és/vagy listázott tartalom megjelenítésére szolgál. A Hírek/cikkek modulban kétféle megjelenítési formát választhatsz: cikksorozat vagy képes cikklista. A cikksorozatban csak a cikkek címei kerülnek listázásra, a képes cikklistában pedig a hírek bevezető részéhez tetszés szerinti képet tölthetsz fel.
Képtár:
A Képtár képek feltöltését, képgalériák kialakítására szolgáló modul. A képtár megjelenítési módja listanézet vagy diavetítés lehet, ezzel is biztosítva a képek változatosabb megjelenítési lehetőségét.
Levélküldő:
A Levélküldő modul e-mail küldésére szolgáló felület a portálodon. A látogatók az üzenet megírása, és saját címük feltüntetése után a Levélküldőben beállított címre azonnal üzenetet küldhetnek a portálodról anélkül, hogy a te címed publikus lenne.
Linkek:
A Linkek modul segítségével a Vezérlő menü / Link-kezelés menüpont alá felvett saját linkeket jelenítheted meg a portálod jobb vagy bal oldalán. A Linkek modul egy linkgyűjtő, ahol a Link-kezelőben felvett linkeket tetszés szerint csoportosíthatod.
Menü:
A Menü modul menüpontok megjelenítésére és rendszerezésére szolgál. A Menü modulokban a középre pozícionált modulokat jelenítheted meg linkek formájában. Ha létrehoztad a Menü modult, akkor kattints a modul sorában található ikonra, majd a középső lapfülön lehetőséged nyílik a modulok menübe helyezésére.
Naptár/Ajánló:
A Naptár/ajánló segítségével portálod oldalsó részén egy mindenki számára ismert éves naptárat jeleníthetsz meg ajánlott eseményekkel gazdagítva. A Naptár/ajánló modulhoz tetszés szerinti Eseménynaptárat társíthatsz, így az Eseménynaptárba felvett dátumokat a Naptár jelöli.
Óra:
Az Óra modul beszúrásával egy flash órát jeleníthetsz meg a portálod oldalsó részén az aktuális idővel.
Szavazás:
A Szavazás modul segítségével tetszőleges szavazást készíthetsz a portálodon a látogatóid számára. A szavazás eredményét és a lezárt szavazásokat is megtekintheted.
Chat:
A Társalgó (chat) modul online rövid üzenetváltásra szolgál a portálodon a felhasználók között. Az üzeneteket hangulatjelekkel is színesíthetik a látogatók. Az üzenetek publikusak, tehát a felhasználóid láthatják egymás bejegyzéseit.
Vendégkönyv:
A Vendégkönyv publikus üzenetek megjelenítésére szolgál, melyben látogatóid véleményezhetik a portál tartalmát, hozzászólhatnak egy adott témához stb. A hozzászólások publikusak, tehát a látogatóid megtekinthetik egymás bejegyzéseit. A hozzászólásokat moderálhatod.
Videa:
A Videa modul egy-egy, a www.videa.hu oldalról belinkelt videó megjelenítésére szolgál. A videó kódját a modul beállításához beszúrva a videót egyből megtekintheted a modulodban.
Link-kezelés:
Az oldalon a linkek kezelését végezheted el. Több linkmodult is létrehozhatsz a portálon, így több különböző linkgyűjteményt is kialakítható.
Biztonsági mentés:
Az Új biztonsági mentés linkre kattintva mentheted el a portálod aktuális állapotát. Összesen 5 mentést készíthetsz, amit utána bármikor törölhetsz. A BIZTONSÁGI MENTÉS LÉTREHOZÁSA INGYENES, TEHÁT A PORTÁLOD BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN HASZNÁLD! A Visszaállítás gombra kattintva állíthatod vissza az adott időpontban elmentett portál állapotot. A visszaállítás 5 kreditbe kerül alkalmanként.

 

Hibakereső mód:
ha például elrontottand az oldaladat egy kóddal, akkor a hibakereső módban könnyedén ki tudod javítani. Miután kijavítottad és visszalépsz normál módba, honlapod újra rendesen üzemel :)

 


961 megtekintés

Hozzászólások