2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1757 napja
4343 néző

WordPress themes

WordPress themes
1758 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1758 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1758 napja
601 néző

GIF készítése egy pillanat alatt
2 152 megtekintés
Featured Video Play Icon

Még régebben volt olyan kérdés, hogy hogyan lehet egyszerűen videóból GIF-eket az-az mozgó képeket készíteni. Találtam egy nagyon egyszerű kis programot hozzá, amivel egy pillanat alatt lehet .gif fájlt készíteni. Mivel pár perc az egész így videó tutorialt hoztam róla. Így talán könnyebben elsajátítjátok a program használatát. Ilyen gifeket szokás például a Tumblr oldalon megosztani vagy csak úgy hobbiból is lehet csinálni, hogy a kedvenc jelenetekből GIF-eket készítsünk. Egy-egy darabot weboldalra is lehet tenni, de nem kell túlzásokba esni vele, mert az az oldal rovására megy, ugyanis eléggé nagy méretűek ezek a fájlok, így az oldalak nehezebben töltenek be tőle. De egy-kettő belefér.

 

A videót a kiemelt kép helyén látjátok, a programot pedig innen tudjátok letölteni.

 

Pár szó a program használatáról

 

  • A programban az első oldalon meg kell adni percben avagy másodpercben, hogy mettől meddig vágja ki a képeket a videóból. Ezt úgy tudjátok elérni, hogy előtte megnézitek a videót és felírjátok a kedvenc jelenetek idejének helyét. Kipróbáltam, akár egy 40 perces videóból is lehet kivágni képeket. Meg is csináltam. Ezen a linken meg tudjátok nézniItt pedig kisebb méretben is megcsináltam, bár a fájl mérete alig változott csak.
  • Szintúgy az első oldalon kell beállítani, hogy mekkora legyen a gif. Ezekből nem szokás túl nagy méretűeket készíteni. Ajánlom az 500 pixel széleset, azok még nem olyan nagyok.
  • A második oldalon már ott lesznek a kivágott képek. Bal oldalon pedig az előnézeti képek. Itt lehet törölni a kivágott képekből, mert nyilván attól mert megadtuk a perceket még lehet benne olyan jelenet, amire nincsen szükségünk.
  • Ha meg van az összes képkocka, akkor a Color Matching részben az alsót kell kiválasztani, mert így lesz tökéletes a kép minősége.
  • A Play Speed résznél pedig a gif sebességén lehet változtatni. gyorsítani és lassítani is lehet.
  • Ha végzett a program, akkor egyből felajánlja, hogy megnézzük-e a kész művet és naná, hogy igen :) De a videóban ez is benne van.

 
Előző, következő cikkSziasztok :) Ahogy ígértem készítettem egy ingyenes WordPress témát, mert már régen csináltam ilyet és kellett a Free témákhoz is valami új. A téma ingyenes, de ettől függetlenül ezt is mobilbarát kinézetűre szerkesztettem meg. Mobilon és ötféle böngészőben tesztelve,

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem mindig is idegesített a Coppermine galériában az a felugró ablak, ha egy kép fölé visszük az egeret. Már csak azért is, mert mindent egy sorban egymás után tesz ki és olyan

 Hozzászólások