2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1766 napja
4346 néző

WordPress themes

WordPress themes
1768 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1768 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1768 napja
601 néző

Indexképek méretezése régebbi verzióban

A leges-legfontosabb először is, hogy készíts biztonsági mentést a galériádról. Kapcsolódj Total Commanderrel a feltelepített galériádhoz és az ott lévő összes file-t és mappát ments le a gépedre magadnak. Mert ha valamit elrontasz, akkor ha azt visszatöltöd és felülírod a rontott galériádat, akkor nagy a valószínűsége, hogy megint minden jó lesz :)
És a 3 legfontosabb ezen kívül:

 

  • Az első, amit szeretnék leszögezni az az, hogy ezt a leírást egyetlen magyar oldalon sem találtam meg. Én magam angol leírás alapján készítettem el, és írom le ide a saját tapasztalataim alapján a telepítését.
  • Aki nem ért rendesen sem a Galéria telepítéséhez, sem az FTP-hez az NE telepítse fel a Stramm-ot!
  • Harmadik lépésként pedig, hogy tudjátok, ezzel akár tönkre is teheted a galériádat, ha nem úgy csinálod, ahogy kell és ahogy én leírtam neked. És ha a galéria tönkrement, én azon nem tudok segíteni.

 

És egy kérdés:
Mire való a STRAMM? Jó kérdés :) Ha ezt feltelepítetted, akkor már be tudod úgy állítani az indexképeidet (kis képeidet) hogy mindegyik egyforma legyen, és így szebb lesz a galériád kinézete.

 

 

Akkor kezdjük is el.
Az első, hogy a feltelepített galériádnak megnézzük melyik verziója van meg neked. Ezt úgy tudod megtenni, hogy menj el a galériádhoz, jelentkezz be.
A galériád linkje a böngészőben valami ilyesmi (ez csak példa cím!!!): http://www.valami.hu/galeria/index.php. Nekünk itt az index.php a fontos. Az index.php helyére írd be ezt (vagy másold be innen): update.php
Most egy ilyen vagy hasonló oldal fog megjelenni:

 

 

Itt menj le teljesen a lap aljára és katt oda, amit bekereteztem:

 

 

Várd meg, amíg a galéria ellenőrzi a verziódat! Ilyesmit kell láss, és itt is bekereteztem, ami fontos:

 

 

És itt a lényeg! A galéria verziójának 1.4.24-nek kell lennie ahhoz, hogy a Stramm-ot fel tudd telepíteni! Ha a te galériád verziója nem ez, akkor frissítened kell a galériádat erre a verzióra!
Innen töltsd le a Coppermine galéria 1.4.24-et. Csomagold ki a letöltött rar file-t. Ha kicsomagoltad, akkor a benne lévő file-okat írd felül Total Commanderrel a Galériád file-, és mappáival! Ha rákérdez a Total Commander, akkor igen mindent felülírsz. Ha készen vagy akkor ellenőrizd le a galériád verzióját úgy, ahogy az előbb csináltuk. Ha jól csináltad, akkor most már 1.4.24-et ír ki.
És akkor jöhet a Stramm telepítése:
Itt a Coppermine Galéria Stramm Mode 1.4.24-es verzió. Ezt töltsd le INNEN. Ezt is csomagold ki és a benne lévő file-okat, úgy, mint az előbb írd felül a galériádban Total Commander segítségével. Ha kész vagy, lehet hirtelen hiba üzenetet fogsz kapni, ha rámész a galériádra. De ez nem biztos. Ha feltelepítetted a Starmm-ot, akkor menj a galériádban a kezdő oldalra például. És ha lemész a lap aljára, akkor ott lesz a Coppermine Galéria alatt ez is:

 

 

Akkor most állítsuk be a kis képek (indexképek) méretét, mert ugye ez a lényeg :) Ha már feltelepítetted a Stramm-ot a Galériádra utána már be lehet állítani az indexképek méretét is. Az első lépés az, hogy mindenképpen angolra kell, hogy legyen állítva a galéria nyelve, mert magyar nyelven nincs benne az a menüpont. (ha beállítottuk a lényeget, vissza lehet állítani persze magyarra). Tehát: csak úgy tudod angol nyelvre tenni a galériádat, ha Total Commanderrel csatlakozol a galériádhoz és a lang mappában kitörlöd a hungarian nevezetű file-t! Utána majd a gépedről újra bemásolod ezt a file-t oda, ahonnan kitörölted. Szóval, miután kitörölted a magyar nyelvi file-t, már is angol lesz a galériád.
Jelentkezz be a galériádba. Keresd a Config (beállítások) menüpontot
Kattints rá! Ezen belül ezt keresd: Files and thumbnails settings
Ezek a beállítások fognak előjönni: Itt bekereteztem, ami fontos és be kell állítanod.

 

 

Max dimension (width) of a thumbnail: ez az indexképed szélessége pixelben. Pl.: 85px
Height of a thumbnail (if you use exact) : ez az indexképed magassága pixelben. Pl.: 105px
Ehhez a két értékhez azt adsz meg, ami neked szimpatikus.
Use dimension ( width or height or Max aspect for thumbnail ): ez itt exact legyen. Ez a legfontosabb!
Enable Mini Thumbs: Itt a NO a helyes beállítás.

Ha kész vagy, és minden jó, akkor most másold vissza a magyar nyelvi fájlt a lang mappába.
Utána keresd meg az Admin eszközök nevű menüdet.
Itt ez a második, ha görgetsz lefelé:

 

 

Így állítsd be:

 

 

Elég, ha egyszerre 10 képet frissít a Galéria, mert lehet a sokat nem bírja.
Most menj a lap aljára és a tovább gombra

 

 

És várj! Minden indexképet frissíteni fog, mert miután mi átállítottuk az indexképek méretét, így eltorzultak a képek (már amelyik) és ezzel a galéria helyre teszi. Lehet egy idő után nem bírja majd a galéria a strapát és hibaüzenetet ír ki. Akkor majd hagyd rá. Nem kell újra frissíteni a képeket. Azért kell ezt megcsinálni, mert ezek a képek még a beállítás előtt kerültek a galériába. Ha a beállítás után fogsz képeket feltölteni, azok már jók lesznek teljesen. Igaz a régiekkel sincs nagy gáz, mert a mérete jó, csak esetleg homályos a kép kicsit. Hát nagyjából ennyi.


1 070 megtekintés

Hozzászólások