2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1696 napja
4281 néző

WordPress themes

WordPress themes
1697 napja
906 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1697 napja
423 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1697 napja
586 néző

Legfrissebb képek megjelenítése WordPress-ben

Abban az esetben kell ez a leírás, ha a Galéria már a legújabb verzióban van. 1.5.X verziónál erre a scriptre van szükséged. A neve ugyan az, mint az elődjéé csak ez is frissített verzió. Akkor is szükségetek van rá, ha a cpmfetch ezt a hibaüzenetet írja ki:

 

 

Már jó sokan érdeklődtetek, hogyan lehet a Coppermine Galériában lévő legfrissebb képeket megjeleníteni a WordPress-ben. Azt javaslom, hogy inkább ezt a verziót használjátok a WordPress-es bővítmény helyett, mert ha nem muszáj, akkor feleslegesen nem kell annyiféle bővítményt telepíteni a WP-be, mert az egy idő után lassítja az oldalt. Szóval, amit lehet inkább kódokkal oldjátok meg, ahogy most ezt is. A menete majdnem teljesen megegyezik például a G-Portálos leírással annyi különbséggel, hogy ide nekünk most nem fog kelleni semmilyen latestimages.php nevű fájl, meg semmi ilyesmi.

 

 

A legelső dolgotok, hogy letöltitek ezt a file-t innen: cpmfetch.zip
Egy tömörített file-t kaptok. Ezt a file-t bontsátok ki valamilyen tömörítővel. (pl. WinRar-ral). Úgy bontsátok ki a file-okat, hogy egy külön mappában legyen minden file! A mappa neve, amiben benne kell lennie az összes többi file-nak: cpmfetch

 

 

Szóval ebben a mappában legyen benne a többi file! Most ezt a mappát a benne lévő összes file-al együtt töltsétek fel Total Commanderrel a szerverre a galeria vagy gallery mappába! Bele a mappába ide:

 

 

Most menjetek el erre az oldalra: www.oldaladcíme.hu/gallery/cpmfetch/install.php
Magyarázat:
Ez többek között kétféleképpen érheted el, attól függően hova telepítettétek a galériát:
Ha nem telepítettétek a galériát egy galeria vagy gallery mappában csak simán a szerverre felmásoltátok a galéria file-jait, akkor így éritek el a linket:
www.oldaladcíme.hu/cpmfetch/install.php
Ha a galériát a szerveren egy galeria vagy gallery mappába másoltátok, akkor így éritek el a linket: www.oldaladcíme.hu/gallery/cpmfetch/install.php
Szóval ha megérkeztetek az install.php oldalra ilyet kell látnotok:

 

 

Itt ezen az oldalon kattintsatok erre a linkre:

 

 

Ha mindent jól csináltatok már is látjátok ezen az oldalon a legfrissebb képeket. A képek alatt találtok kétféle kódot. Hogy melyiket használjátok fel ez is attól függ, hogy a galéria hova van telepítve, de mivel ez WordPress leírás így tételezzük fel, hogy egy gallery nevezetű mappában vannak a galéria fájljai, így nektek az alsó bekeretezett kódra lesz szükségetek, de ezt a kódot kiegészítjük még pár sorral, mert anélkül nem fogjátok tudni a képek méretét változtatni. Lejjebb a kép alatt találjátok a kiegészített kódot, amit másoljatok be a témába.

 

 

Ezt a kódot másoljátok ki és tegyétek oda a témába ahol megszeretnétek jeleníteni a legfrissebb képeket. Lehet a fejlécre tenni, akkor a header.php fájlba kell a kódot tenni, de tehetitek az oldalsávba is, akkor pedig a sidebar.php fájlba kell a kódot illeszteni. Én a sidebar-ba illesztettem a kódot, tehát nálam így néz ki a kész kód. A kiemelt rész az, amit másoljatok ki magatoknak, de a cpmfetch mappa elérési útját írjátok át benne! Ennyi az egész.

 

<div class="sidebar-head">Legfrissebb képek a galériában</div>
<div class="sidebar-module">
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',0);
include "./graphics-gallery/cpmfetch/cpmfetch.php";
$objCpm = new cpm("./graphics-gallery/cpmfetch/cpmfetch_config.php");
$options = array('windowtarget' => '_blank', 'imagewidth' => '69');
$objCpm->cpm_viewLastAddedMedia(3,4,$options);
$objCpm->cpm_close();
?>

</div>
<div class="sidebar-footer"></div>


2 686 megtekintés

Hozzászólások