2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1696 napja
4281 néző

WordPress themes

WordPress themes
1697 napja
906 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1697 napja
423 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1697 napja
586 néző

Vízjel hozzáadása a régebbi képekhez

Egy nagyon fontos dolog a Sosugary vízjelnél: ha beállítjátok, hogy adjon vízjelet a képeknek, vigyázzatok, mert ha utána fejlécet vagy hátteret töltötök fel a design-jaitokhoz, akkor azokon is rajta lesz a vízjel!

 

Kérésre elkészült az a leírás, amiben arról van szó, hogy a Sosugary galériákban hogyan lehet vízjelet adni a képeknek. Erről itt olvashattok. Ez által született meg a mostani cikk is, mivel úgy is az lett volna a következő kérdésetek, hogy az addig feltöltött képeknek hogyan lehet beállítani a vízjelet, így egyből ezt a cikket is megírtam.

 

Tehát, mint láthatjátok a lejjebbi képen, nem látszik a vízjel attól függően, hogy a galériában már beállítottam, hogy legyen a képeimen logó. Amiket a beállítás után töltünk fel képeket, azon automatikusan rajta lesz a logó, de a régebbieken nem. Szóval egyelőre ezen a képen nincsen rajta

 

 

A fenti admin menüsorban keressétek meg az Admin eszközök menüt és kattintsatok rá

 

 

Egyből legfelül az Admin tools menüben az Update thumbs and/or resized photos-t jelöljétek ki. Ez után megjelenik több beállítási lehetőség is. Nekünk itt a Both resized and full sized kell majd, mivel a köztes képeket és a teljes méretű képeket szeretnénk frissíteni a galériában.

 

Ez a frissítési mód bármikor máskor is használható, ha olyan beállítást választotok, ami csak azokra a képekre érvényes, ami a beállítás után kerül feltöltésre. Például, ha átállítjátok a kis képek méreteit pl. nagyobbra vagy kisebbre, akkor ugye a régi kis képek homályosak lesznek vagy torzulnak, stb. Ugyanitt lehet csak a kis képeket is frissíteni, így utána felveszik az új méretet :) Olyankor a legfelső Only thumbnails-t kell kiválasztani. Na, de térjünk vissza a vízjelhez.

 

 

Menjünk le a lap aljára és válasszunk ki egy albumot, amit frissíteni fogunk. Nem ajánlatos mindet egyszerre frissíteni, mert nagyon sokáig eltarthat és az sem biztos, hogy egyszerre sikerül a galériának az összes képet megcsinálni. Szóval albumok szerint menjetek. Ha kiválasztottátok az albumot akkor katt a submit buttonra és várunk. Ne kattintsatok sehova ezután, csak várjatok. A galéria jelezni fog, ha elkészült. Ez több percet is igénybe vehet, attól függően, hogy mennyi képet kell frissítenie.

 

 

 

Ha végzett egy ilyen oldalt fog behozni. A lap alján pedig megjelenik a szöveg, hogy befejezte a frissítést. Ha nagyon sok a kép, akkor lehet, hogy több ilyen oldal fog megjelenni, mielőtt feltűnik a szöveg, hogy végzett. Tehát addig nem csináljatok semmit, míg a lap alján meg nem jelenik ez: Finished updating thums/images!

 

 

 

Utána menjetek abba az albumba, amit frissítettek. Nézzétek meg a képet. Ott lesz a vízjel :) Ha mégsem, akkor nyomjatok egy CTRL-F5 billentyűkombinációt, amivel az egész oldalt frissíti a böngésző és utána már tuti ott kell lennie a vízjelnek a képen.

 


934 megtekintés

Hozzászólások