2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1764 napja
4345 néző

WordPress themes

WordPress themes
1765 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1765 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1765 napja
601 néző

G-Portálon használata

Egy ingyenes tárhelyet kell választanod. Oda fogjuk feltölteni a CuteNews-t FTP segítségével. CuteNews telepítésről itt olvashatsz: CuteNews 2.0.1 telepítése
Ha megvagy a telepítéssel hozz létre a G-Portálon egy egyszerű modult. Ez legyen majd a főoldalad. A kódban le kell cserélni az URL címet a sajátodra. Ezért kellett új tárhelyre regisztrálni és ott egy weboldalt létrehozni, amit ezzel az Iframe kóddal megjelenítünk a G-Portálon is.

 

Ezt a kódot illeszd be forráskód nézetben:

 

<iframe frameborder=0 width=100% height=1200 src="http://www.oldaladcíme.hu/index.php" name="frame" scrolling="no" topmargin=0 leftmargin=0 marginheight=0 marginwidth=0" allowtransparency="true"></iframe>

 

Ami a kódban fontos:

 

width=100% – ezt hagyd így (szélesség)
height=1200 – ezt növelheted. Úgy is látni fogod, ha sok hír jelenik meg egy oldalon, akkor a vége már nem fog látszani. Akkor növeld ezt az értéket. Nálam jelenleg 4000. (magasság)
src=ide jön az URL cím, ahova az index.php file-t feltöltötted
scrolling=legyen görgetősáv vagy ne igen-yes; nem-no
A többihez nem kell nyúlni!

 

Ha ezt a kódot beillesztetted, akkor itt a GP-n már nem kell megnyitnod majd ezt az egyszerű modult. A frisseket a CuteNews-ban fogod írni. :) Jelenleg még nem látszik a CuteNews, mert a tárhelyre még nincs feltöltve a lényeg.

 

Feltöltés a tárhelyre

 

Először is mentsd le magadnak ezt a zip-et. 3 darab fájl lesz benne.
Csomagold ki a tömörített mappát. Ha kicsomagoltad a file-t, akkor lépj fel a szerveredre és a cutenews mappa mellé (nem bele) töltsd fel a 3 darab file-t! Ne mappástól, csak simán a file-okat! Kettő .php és egy .css fájl található a tömörített file-ban. Azokat kell feltöltened! Azokon a kódokon NE változtass semmit!!!!!!!!!!!!!!!! Különben előfordul, hogy tönkremegy az oldalad! Kivéve a CSS kód. Azt alakíthatod a saját stílusoddá :)

 

A main.php-ban található ez a kód:

 

<?PHP
$number = "10";
include("cutenews/show_news.php");
?>

 

Itt a 10-es szám azt jelzi, hogy mennyi cikk jelenjen meg egy oldalon. Na azt az egyet átírhatod! Ha átírtad, akkor FTP-n írd felül a main.php file-odat!!!!!!!!!!!!!!!!


904 megtekintés

Hozzászólások