2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1822 napja
4369 néző

WordPress themes

WordPress themes
1823 napja
926 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1823 napja
434 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1823 napja
606 néző

Készíts Te Favicont

Ez a TUTI favicon generáló:
http://www.favicon.cc/


Hogy működik a Favicon.Hu Editor ikonszerkesztő?
 A Favicon.Hu egy ingyenesen használható online ikonszerkesztővel áll a weblap tulajdonosok és programozók rendelkezésére. Az ikonszerkesztő felülete egy egyszerű grafikus programéhoz hasonló, és jelenleg egy 16×16 képpontból álló, 16 színt tartalmazó bitkép előállítására alkalmas. Miután elkészítette művét, egy gombnyomással elküldheti magának a kép alapján általunk létrehozott ikon fájlt e-mailben. A Favicon használatához szükséges információkat szintén megtalálja honlapunkon.
 

Hogy jeleníthetem meg az elkészített Favicon-om? 
A különböző böngészők különböző megoldásokat igényelnek az ikon megjelenítéséhez. Ha azt szeretnénk (és miért ne?), hogy a legtöbb modern böngészőben látszódjon mesterművünk, a legokosabb dolog a szabványokhoz való ragaszkodás, ezen kívül pedig néhány plusz trükk alkalmazása a kevésbé szabványos böngészők kielégítésére.
 

Helyezzük el a favicon.ico fájlt a tárhelyünk gyökér könyvtárába. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy azok a böngészők, amelyek keresik ezt a fájlt (pl az Internet Explorer és némely felhasználók szerint az Opera is), hibaüzenetekre kényszerítsék a szervert. Az .ico fájl URL címét írd be a Favicon kódjának URL cím helyére, a kódot pedig illeszd be oldalad <head></head> részébe. A G-Portálosok ezt a kódot egy jobb vay bal oldali egyszerű modulba illesszék be! Ezzel a liberálisabb szemléletű böngészőknek is megadjuk, hogy melyik fájlt keressék az ikon megjelenítéséhez.
 

  • Használjunk 16×16 pixel méretű ikont. Az .ico fájlban lehet több különböző méretű kép is, de a böngészők legtöbbször az előbbi méretet igénylik.
  • Kizárólag .ico formátumú fájlt használjunk. Néhány böngésző megjelenít más formátumú fájlokat is ikonként, de ezek egyelőre kisebbségben vannak. 


! Fontos: Egy kósza tévhittel ellentétben az .ico fájl formátum nem azonos a .bmp fájl formátummal. Használja a Favicon.Hu Editor online ikonszerkesztőt vagy más konvertáló programot az ikon elkészítéséhez.


Forrás: http://favicon.hu/


1 194 megtekintés

Hozzászólások