2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1822 napja
4369 néző

WordPress themes

WordPress themes
1823 napja
926 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1823 napja
434 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1823 napja
606 néző

Google Drive galéria leírása

Ez a leírás azoknak készül, akik nem akarnak vagy nem tudnak például Coppermine galériát létrehozni vagy nem találnak megfelelő tárhelyet vagy éppen nem akarnak a G-Portálra feltölteni egy csomó képet, mert nincs miből a tárhelyet növelni. Akkor a Google Drive-on létrehozott galéria leírása neked szól :) Egyszerű, ingyenes, 15 GB tárhelyet biztosít és rendezetten lehet itt is kategóriákat és albumokat létrehozni. Igaz, hogy ennek a kinézetén nem lehet változtatni, de nem is baj. Egyrészt kevesebb gond, médrészt pedig a látogatók többsége a galériát azért látogatja, hogy a képeket nézze inkább. Egyszerű a kezelése és könnyen el lehet igazodni benne :)


Az első lépés az, hogy látogass el a google.hu oldalra. Jobb oldalon a kis négyzetekre kellene kattintani, és azon belül pedig a Google Drive-ra.
 


 

Esetleg, ha nincsen gmail.com fiókod, akkor előtte csak annyit kell tenned, hogy létrehozol egy fiókot magadnak. A létrehozott e-mail címmel kell belépni a Google Drive-ba. Ha beléptél egyből bal oldalon találod a menüpontokat. Itt a Saját meghajtóra kellene egyet kattintani, aztán a létrejozás buttonra.
 


 


 

Mi most egy mappát fogunk létrehozni, aminek adj valamilyen nevet. Ez lesz az a mappa, ami majd a látogatóknak be lesz linkelve az oldaladon Galéria cím néven például.
 


 

Ha ez az album elkészült, akkor ezen az albumon belül egy újabb albumot fogunk létrehozni. Itt már úgy fogod az albumot létrehozni, hogy a bekeretezett kis nyilacskára kell kattintani. Aztán az új mappa feliratot kell kiválasztani. Ide adhatsz kategória címeket. Például, rendezvények, fotósorozatok, filmjeleneteket, stb.
 


 


 


 

Ez után ha például létrehoztad a Fotósorozatok kategóriát, akkor ugye azon belül újabb albumok kellenek az évszámoknak is. Például 2014, 2013, 2012, stb. Az összes év, ami csak van és készült a kedvencedről azokban az években fotósorozat. Ugyan úgy hozzuk létre az albumot a Fotósorozatokon belül is. A kis nyilra kell kattintani a Fotósorozatok mappán és kiválasztani az új mappa feliratot. Aztán jöhetnek egyesével az évszámok. Értelemszerűen minden évszám egy új mappát jelent.
 


 


 

Ha megvagy mondjuk az első évszámos albummal, ami nálam csak egy minta album, akkor ez fogad:
 


 

Kattints az albumra és ide jutsz
 


 

Most a bal menü tetején a létrehozás mellett találod a feltöltő nyilacskát. Arra kattints
 


 

Fájlokat az-az képeket fogunk feltölteni szóvaz ezt válaszd:
 


 

Válaszd ki a képeidet a gépről, amiket a mappába szeretnél tölteni majd megynitás
 


 

Itt a feltöltés és megosztásra menj rá.
 


 

Jobb oldalon alul látod, ahogy a képek töltödnek felfelé
 


 

És be is kerültek az albumba :)
 


 

Most pedig ugye magát a galériát meg kellene osztani úgy, hogy be tudd linkelni az oldaladon, hogy a látogatók oda találjanak. A legelső albumra, amit leges-legelőször hoztál létre ott a jobb oldalán kattints rá a kis nyilacskára és válaszd a megosztást.
 


 

A felugró ablakban ha neked a megosztásnál nem a nyilvános van beállítva, akkkor állítsd át arra
 


 

Ha átállítottad nyilvánosra akkor ugyan ebben az ablakban található egy link. Azt kell kimásolni és az oldaladon pl. a Galéria szót belinkelni vele.
 


 

Azt tudom, hogy maga az URL cím nem valami tetszetős, de 15 GB tárhelyért és egy jó galériáért megéri :)
Az én minta galériámból ez lett:
Galéria
 

Ha sok kategóriát hoztál már létre, akkor itt láthatóak egymás mellett már, hogy például fotósorozatok, magazinok, rendevzények, stb. És ha valamelyik mappára kattintasz, akkor az albumokba lehet jutni. Annyi még, hogy jobb oldalon van egy ikon a lap tetején. Ezzel lehet nézetet választani, hogy nagy albumokat vagy listanézetet láss.
 


 

És ha belementél pl. a fotósorozatok albumba, ott lesz a többi mappa, ahol már a képek vannak :)
 


 

Azt hiszem ennyi smiley
Egyszerű, könnyen kezelhető, és praktikus. Nem igazán kell attól tartani, hogy megszűnik a galériád tárhelye, meg ilyenek. Ez egy biztos pont. Szerintem ugyan annyira, mintha a G-Portálra töltenéd fel a képeket. Ez a kettő a legbiztonságosabb akkor, ha hosszú távra tervezed a galéria üzemelését.


1 862 megtekintés

Hozzászólások