2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1820 napja
4368 néző

WordPress themes

WordPress themes
1821 napja
926 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1821 napja
434 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1821 napja
606 néző

Ikonbázis készítése

Az én ikonbázisomat itt tudod megnézni: megnézem

 

A leírás alatt találtok kinézeteket is az Ikonbázishoz.

 

Ez a kis szkript elég elterjedt főleg fan oldalakon és személyes oldalakon. Egy kimondottan nagyon átlátható ikon galériát lehet vele készíteni, és mindezt persze gyorsan is. Semmiféle adatbázis nem kell hozzá, csupán feltöltöd a fájlokat, és már gyakorlatilag készen is vagy!

 

 

Le- és feltöltés
A szkriptet innen töltheted le (egy példát itt találsz) – Így néz ki az ikonbázis, miután feltöltöttél rá mindent és még nem alakítottad ki a kinézetét CSS kóddal. De erről majd később! A tömörített mappán belül csupán egy apró php fájlt fogsz találni (icons.php), ugyanis csupán ennyiből áll a szkript. Ezt a fájlt töltsd fel a tárhelyeden egy külön mappába, aminek a neve legyen mondjuk ikonok. Az ikonok mappán belül legyen egy mappa categories néven. Pont ezzel a névvel! Ebbe a mappába kell majd feltöltened az ikonokat. Persze a categories mappán belül is mehetnek különböző mappák, úgy mint például szerelmes_ikonok, allatok, esernyos_ikonok, stb. A lényeg, hogy ékezet és szóköz ne legyen a mappák elnevezésénél. Vagyis mivel ez a szkript azért jó, mert automatikusan létrehoz egyfajta “tartalomjegyzéket” az ikonoknak, csak akkor igazán hasznos, ha az ikonjaid különféle kategóriára oszthatók (például sztárok, filmek szerint). Ezek a kategóriák külön mappák lesznek az ikonok/categories mappán belül.
Tehát valahogy így fognak majd kinézni a fájlok a tárhelyeden:

 

  • /ikonok/icons.php     — a szkriptfájl
  • /ikonok/categories/     — a kategóriák mappája
  • /ikonok/categories/Emma_Stone    — a mappa, amiben azikonok vannak
  • /ikonok/categories/Emma_Stone/ikon01.jpg    — az ikonok

 

A script-tel semmi más dolgod nincsen, mert én minden mást beállítottam a kódban. Arra szeretnélek kérni, ha az Ikonbázis kódját tőlem viszed el, hogy a Powered by hivatkozást NE töröld ki a kódból! Az alap kód innen van, de ez a kód utoljára 2006-ban frissült, így már elavult a legújabb adatbázissal rendelkező tárhelyeken. Pár dolgot át írtam a PHP kódban, hogy működőképes legyen a script. Plusz egy sima stílust is adtam hozzá, így már könnyebben fogod tudni a saját ízléseddé alakítani az egész ikonbázist. Magyarosítottam is benne minden szükséges részt. Az icons-php fájlban van benne a CSS is az ikonbázishoz. Minden fontos dolgot kiemeltem a CSS kódban is. A régi kód is használható természetesen, csak nem minden tárhelyen.

 

Kinézetek

 

Egyedül az icons.php fájlt kell felülírnod a kinézet cseréjéhez.

 


Letöltöm

Letöltöm

Letöltöm

 


2 344 megtekintés

Hozzászólások