2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1696 napja
4281 néző

WordPress themes

WordPress themes
1697 napja
906 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1697 napja
423 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1697 napja
586 néző

Az ingyenes tárhelyekről

A költözésem alatt volt lehetőségem több ingyenes tárhelyet kipróbálni, mert hát egy ilyen tartalmas oldalt nem lehetett egyik napról a másikra elköltöztetni, így ingyenes tárhelyekre regisztráltam először és ott kezdtem a tartalmat feltölteni az oldalra. Ami alapból feltűnt és el is szomorított, hogy semmilyen normális ingyenes magyar tárhely nem létezik. Ami van, azokon meg nevetséges a tárhely, amit kínálnak.
 

Például az atw.hu: gyors FTP kapcsolat, de a tárhely mérete a mai világban, hát semmit mondó sajnos. Nem is értem miért kínálnak tárhelyet, amikor nem sokra lehet azt használni. 500 MB az összes hely rajta. Szóval nem is kezdtem vele semmit, csak regisztráltam rá kíváncsiságból.
 

A freeweb-et csak éppen hogy átlapoztam, és megláttam mit kínálnak: 20MB. És a szlogen: Ingyenes megoldások kezdőknek. Ez most komoly? 20 egész MB. Tiszta vicc. Szó szerint semmire, de tényleg semmire sem elég. Még egy sima index.php-s lapot sem nagyon lehet rá feltenni. Itt a kezdők tuti nem fognak semmit megtanulni a rendes HTML/PHP oldalról. Szóval ezt át is ugrottam.
 

A Hostinger is nagyon reklámozza magát, pedig egyáltalán nem kellene. Nem most, hanem régebben próbáltam ki, de szörnyű. Az ember megörül, hogy végre magyar és ingyenes szolgáltató, sőt, a honlapjuk alapján komolynak is tűnnek. De most tényleg, szép, rendezett, hívogató, csalogató a weboldaluk, csak kár, hogy a szolgáltatásuk nem sokat ér. Lehetetlen itt weboldalt szerkeszteni. Az FTP kapcsolat lassabb, mint egy lajhár, plusz egyfolytában szétkapcsol. De még a honlapomra sem mindig tudok felmenni, mert állandóan van valami szerver leállás és látogathatatlan lesz az oldal. Tehát ezt már alapból nem is választottam.
 


 

Régről ismerem még a http://free.dynamicweb.hu/ oldalt is, ahol régebben volt lapom, de aztán megszűnt. Vagy legalábbis egy idő után már nem tudtam belépni FTP kapcsolattal. Szóval még mindig a korlátlan tárhelyet reklámozza, meg a korlátlan MySql adatbázist és minden más is korlátlan itt elvileg… Nem próbáltam meg ide regisztrálni, de úgy tudom, hogy itt egy weboldalnak semmi esélye nincsen a túlélésre, ahogy egyetlen egy ingyenes tárhelyen sem, akár magyar akár külföldi a szolgáltatója. Sajnálom, hogy tényleg nincsen egy valamirevaló ingyenes tárhely sem az éterben.
De azért bizakodtam és keresgéltem tovább inkább a külföldiek között. Nem voltam nagy igényű, az volt a cél, hogy legalább 2GB hely legyen rajta, hogy a lényeget megtudjam csinálni.
 

Az első próbálkozásom a http://www.hourb.com/ volt. Itt is mindent korlátlannak hirdetnek. Csak kár, hogy maga az oldal semmire sem jó. Lehetetlenség volt itt dolgozni. Az FTP kapcsolat siralmas. Egy WordPress-t nem bírtam feltelepíteni rá, mert állandóan szétkapcsolt. Sehogy sem sikerült, szóval köszi Hourb, hogy létezel, csak kár, hogy nem vagy jó semmire sem.
 


 

Aztán rátaláltam erre az oldalra: http://freehostingnoads.net/ Kezdtem megörülni, hogy de jó, minden remek, a tárhely is jó (20 GB). Regisztráltam is rá gyorsan. Minden sikerült is kisebb-nagyobb bajokkal, de eljutottam oda, hogy elkezdtem rá a tartalmat feltölteni. Aztán egyszer csak elkezdett minden akadozni, nem töltött be az oldal, valami hibaüzenetet írt ki állandóan. Rákerestem és kiderült, hogy az a baja, hogy túlfűtöm a szerverüket, így kénytelenek maximum 24 órára letiltani a lapomat. De akkor is kaptam ilyen hibaoldalt a saját oldalam helyett, amikor napokig rá sem mentem. Szóval lehet, hogy 20 GB-ot adnak tárhelynek, de nagyon szűkös az oldal használata, mert ha túlfűtődik a  szerverük, akkor automatikusan lezárják a honlapot. Az FTP kapcsolat persze ettől még működik, de a honlap olyankor látogathatatlan lesz mindenkinek. Szóval igazából ez az oldal sem ér semmit sem. Maga az FTP kapcsolat elmegy, de nagyon hamar megszakad és utána több percet is kell várni arra, hogy visszakapcsoljon. Így kerestem egy újabb ingyenes tárhelyet, mert így idén biztos nem végeztem volna.
 


 

Gondoltam regisztrálok a már ismerős http://www.000webhost.com –ra.  Itt betudtam fejezni a tartalom áthozását ez igaz, de ez sem volt könnyű menet. A tárhely mérete 1.5 BG, ami azt mondom, határeset. Szerverleállást is talán egyszer vagy kétszer tapasztaltam. Viszont, ha nincs forgalom a weboldaladon, akkor automatikusan törlik az oldaladat. Se szó, se beszéd. De előbb-utóbb akkor is törlik, ha nem rendeltetésszerűen használod a tárhelyet. Igen, persze tudom, hogy ez minden egyes tárhely szolgáltatóra igaz, de itt valahogy szigorúbbnak tűnnek.
 


 

Tehát azt kell, hogy mondjam, ha igazán komolyan és jól akarsz honlapot szerkeszteni, akkor NE válassz egyetlenegy ingyenes szolgáltatót sem. Kicsit sem éri meg. Válassz inkább ezek közül:
 

  • G-Portál
  • Fizess elő te tárhelyre és domainre
  • Külföldi tárhely szolgáltatók, akik ingyen adnak neked domaint vagy aldomaint és mellé korlátlan tárhelyet. Megjegyzem egy ilyen magyar szolgáltató jól jönne kis hazánkba. Biztos vagyok benne, hogy menne neki az üzlet. Egyébként itt egy weboldal, ahol a legjobb külföldi ingyenes tárhely szolgáltatók vannak: http://fanhosting.org/ Közülük lehet választani és felvenni velük a kapcsolatot, hogy domaint és tárhelyet adjanak.


Remélem azért tudtam segíteni ezzel a cikkel, vagy tanácsot adni, hogy bele se kezdjetek ingyenes tárhelyeken a honlapotokba, mert elveszik az összes munkátok róla vagy csak nagyon nehezen tudtok rajta szerkeszteni.


2 168 megtekintés

Hozzászólások