2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1706 napja
4296 néző

WordPress themes

WordPress themes
1707 napja
912 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1707 napja
424 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1707 napja
589 néző

Betűtípus használata weboldalon

Azt hiszem a betűtípusokról is kell egy különálló bejegyzést írnom.
Igazából azért írok mindenhez külön cikket, hogy jobban felhívjam a figyelmet minden számomra fontos dologra. Ami számodra is fontosnak kéne, hogy legyen. A portál beindítása éppen olyan fontos, mint az, hogy a látogatókat meg is tudd tartani. És ahhoz, hogy a látogatók meg is maradjanak, az-az visszajárjanak, az első szempontok között van a tartalom olvashatósága, de erről már itt írtam.

 

Most az olvashatóságon belül a betűtípusokra szeretnék kitérni. Vagy is, hogy annak a cikknek vagy modulfejlécnek mi a betűtípusa. A számítógépeden rengeteg betűtípust találsz, amelyeket használhatsz egy weboldal elkészítése során, azonban a legtöbb esetben nem érdemes egy különlegesebb betűtípust használni mert attól, hogy a te gépeden szerepel az adott betűtípus, az nem olyan biztos, hogy a látogatóid gépén is rajta van. És ha nincsen rajta, akkor neki kissé nehézkes lesz a szöveg elolvasása, főleg ha te az adott betűtípusodhoz beállítottál más sortávolságot, betűméretet, bármit. Hidd el, hogy attól, mert neked a Word-ben van valamilyen betűtípusod és azt használod honlap szerkesztéshez és neked minden böngészőben meg is jelenik az adott betűtípus a honlapodon, az nem annyira biztos, hogy a látogatóidnak is meg fog jelenni. Vagy is biztos, hogy nem fog jól megjelenni a szöveg, ha az ő gépére nincs telepítve ugyanaz a betűtípus.

 

Tehát a cikkíráshoz mindenképpen olyan betűtípust használj, amit a G-Portál egyszerű moduljában felkínál lehetőségnek. Persze a cikkeknek ott is azokat válaszd, ami azért jól is olvasható. Pl.: Arial, Tahoma,  Trebuchet MS, Times New Roman, stb. Mondjuk szerintem a Comic Sans és a Courier New kivételével bármelyik jó. Mert mint már milliószor hangsúlyoztam az olvashatóság fontos, ugyanis egy rosszul olvasható weboldallal biztos, hogy nem fognak a látogatók kínlódni. Vagy is, ha nem muszáj, akkor ilyen vagy hasonló betűtípussal NE írj cikket:

 

Helyette válassz valami olvashatóbbat. Például ilyesmit:

 

A modulfejléc azért egy kicsit már más tészta. Ott egy kicsit jobban elengedheted magad. :) Persze bizonyos kereteken belül. Azért azt is ellehessen olvasni, oké? ;)
Oda már használhatsz akár egyedi betűtípust is, de NE Word-ből!

 

 

Mindenképpen kódolással old meg. A kódolásról pedig már írtam két féle leírást is, amiket itt és itt olvashatsz el. Tehát, ha tényleg szereted a honlapodat és azt is szeretnéd, hogy legyenek látogatóid, akkor csak ajánlani tudom, hogy fogadd meg ezeket a tanácsokat. Saját magad és a honlapod érdekében.

 

Cikkírás közben találtam a neten is egy hasonló cikket. Ajánlom elolvasásra:
http://cikkek.ebookz.hu/grafika/hogyan-keszits-weboldalt-3-resz/


1 312 megtekintés

Hozzászólások