2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1766 napja
4346 néző

WordPress themes

WordPress themes
1768 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1768 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1768 napja
601 néző

Fejléc vagy a fejléc mögötti háttér beállítása

Egy olyan beállításra hívnám fel a figyelmeteket, ami eléggé fontos lehet a szép kinézethez. Amióta elterjed, hogy a lehető legszélesebb fejlécet készíti a többség sajnos beleestek abba a hibába, hogy a CSS kódban rosszul adjátok meg a háttér vagy fejléc helyzetét. Lejjebb találtok egy példa képet, hogy miről is van szó. Nem az a baj, hogy a fejléc vagy háttér szélessége 1920 pixel széles maximum. Azzal van a probléma, hogy a CSS kódban rossz a beállítás.
 


 

Beatrice he haragudj, hogy pont a te fejléceddel példálózom. Ha gond lenne belőle, akkor cserélem :) Egyébként szeretem ezt a kinézetedet. Nekem nagyon tetszik :) Szóval, mint látjátok a fejléc bal oldalán is látszik már Shailene karja. Ahhoz, hogy ezt a hibát kijavítsuk a CSS kódot kell átállítani így:
 

A CSS kód body részében kell dolgozni. Ezen belül a background-repeat és a background-position részben. Először a background-repeat beállításait nézzük meg:
no-repeat
repeat-x
repeat-y
repeat
 

no-repeat: ezt akkor kell alkalmazni, ha pl. csak egy 1000 pixel széles fejléced van. Így semelyik irányban nem fog ismétlődni a fejléced. Akkor is ezt kell alkalmazni, ha a háttered is olyan, ami ismétlődve nem olvad egybe. Mint a felső példában.
 

repeat-x: ezt akkor kell alkalmazni, ha a háttered egybe tud folyni és semmi külön grafika, kép vagy szöveg nincsen rajta. Ami annyit jelent, hogy vízszintesen lesz folytonos a háttered. Példa:
 


 

repeat-y: ha ezt alkalmazod, akkor a háttered fentről lefelé lesz folytonos. Ritkán van használva.
 

repeat: ezzel a beállítással a háttered minden irányban megtölti a teljes oldaladat. Ehhez lehet használni például 200×200-as vagy más méretű patterneket vagy háttereket.
 

A background-position beállításai általában minden esetben center top legyen. De ebben a cikkben részletesebben is elmagyarázom ezt a fajta beállítást is: link


4 511 megtekintés

Hozzászólások