2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1766 napja
4346 néző

WordPress themes

WordPress themes
1768 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1768 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1768 napja
601 néző

Önreklámozó, idegesítő szerkesztők

Ez a cikk kérésre született meg, de valószínű előbb-utóbb magam is írtam volna róla, mert sajnos nagyon sok olyan szerkesztő van, aki valamilyen módon, de nagyon irritáló tud lenni.
 

Akinek nem inge, ne vegye magára!


Van, aki azért idegesítő, mert megállás nélkül zaklatja a másik oldal tulajdonosát, hogy ezt vagy azt hogyan tudta megcsinálni az oldal kinézetében. Hogyan került a fejlécre a chat, mitől lett átlátszó a modul, milyen betűtípus van használatban az oldalon, hogyan kell affiliates részleget létrehozni, stb.? És, ha kell vagy százszor is megkérdezik, addig, amíg választ nem kapnak, persze közben mindenhol linkelik az oldaluk címét is, hogy esetleg, talán így nő a látogatottság is.. Az ilyen szerkesztőknek üzenem, hogy legyetek kicsit leleményesebbek. Nézzetek körül az internet világában, akár a G-Portál portállistájában. Itt van külön Portálépítés kategória és ha kicsit jobban szétnéztek egy-egy oldalon, akkor ezer 100%, hogy meglesz a kérdésre a válasz is ;) A portáltulajdonosok többsége is ugyanezzel az eljárással építette fel a honlapját. Tanultak, utána néztek dolgoknak és megpróbáltak maguktól rájönni a lehető legtöbb mindenre. Ha valami nagyon nehéznek bizonyul, akkor természetesen nem árt kérdezősködni, de az alapvető dolgok mind megtalálhatóak a portálépítő oldalakon is. Egyébként is, ha saját magatokat fejlesztitek, akkor az öröm is jóval nagyobb tud lenni. Én a mai napig bírok örülni, amikor magamtól rájövök dolgokra. Tök jó érzés.
 


Szóval legyetek kicsit figyelmesebbek és tanulékonyabbak is. Például nálam a Chat felett kétszer is ki van írva, hogy inkább e-mailben kérdezzetek, főleg ha elég összetett lenne a segítség, mert egy chat-ben nem lehet normálisan segíteni sem. Nincs hely arra, hogy kifejthesem, hogy mit is akarok. Szóval, akik a felhívást nem olvassák el, hogy ne itt kérdezz, mit is várunk tőlük… Nem rosszból, csak tapasztalatból mondom, hogy az ilyen szerkesztők eléggé figyelmetlenek és hiába vannak portálépítő oldalak leírásokkal, ha egyszer eszük ágában sincsen elolvasni a segítségeket. Ha kell, akkor többször el kell olvasni egy leírást, addig, amíg meg nem értitiek. Én is mindig ezt csináltam. Persze gondolom könnyebb az, ha valaki szó szerint szájbarágósan segít akár megoldani is a problémát. De így nem lehet fejlődni! Az internet tele van csomó, hasznos leírással. A Google a barátunk :) Csak be kell írni a kérdéseket vagy csak egy szót és máris elétek tárul csomó-csomó minden. Csak azokat ugye el is kellene olvasni…
 


Aztán van, aki attól lesz idegesítő egyes szerkesztők szemében, hogy mindenhol ott van és megállás nélkül mindenhez hozzászól amihez csak lehet, és hát persze csak is úgy, hogy a neve be van linkelve, ami a honlapjához vezet. Ők a nyalizós szerkesztők akik a másik virtuális valagát nyalják. Ez egyébként egy bizonyos korlátig tök természetes is, de azért ezt sem kellene túlzásba vinni és nem is normális dolog. Persze vannak szerkesztők, akik birka türelemmmel mindig válaszolnak nekik, sőt, akár már internetes barátnak is fogadják. És vannak azok, akik csak tűrik az ilyen szerkesztőket és legszívesebben megszakítanának velük mindenféle kapcsolatot, de nem akarják megbántani őket. Ezek az önreklámozó szerkesztők szerintem nincsenek igazán tisztában azzal, hogy idegesítőek, mert soha senki nem szól nekik. Persze nem is kell szólni, mert senki nem szereti a vitákat és konfliktusokat vagyis a többség nem szereti ezeket a dolgokat. Az ilyen mindenhol jelen lévő szerkesztőknek nagyobb esélyük van "barátokat" találni, de ugyanekkora az esély arra is, hogy irritáló szerkesztő lesz belőle. Főleg akkor irritáló már, ha látványosan olyan szerkesztőknek nyaliznak, akiknek az oldala egyébként "híres és látogatott". Innen könnyen lehet látogatókat gyűjteni. De ezek a látogatók nem visszatérő látogatók lesznek ám, mivel nem azért mennek, mert szeretik az adott sztárt például akiről szól a nyalizós honlapja, hanem csak kíváncsiak, hogy ki a nyalizós. Szóval nem valószínű, hogy egynél többször ránéz majd az oldalra. Na minegy, szóval hosszú távon így sem lehet látogatókat gyűjteni. Barátokat talán, ideig-óráig. Inkább a tartalomra kellene koncentrálni és a saját oldalon barátokat találni, mert azok többsége tényleg az oldal miatt látogat oda. A nyalizásnak nincsen semmi értelme hosszú távon.

És eszembe jutott még egyféle önreklámozó típus. Ezek pedig azok, akik imádják a konfliktusokat. Itt kevesebben, de vannak olyanok, akik igenis felvállalják magukat. Valahol elismerésem nekik, hogy felvállalják magukat, csak ezzel az a baj, hogy az ellenszenven kívül mást nem hoznak ki a látogatókból. Mi értelme annak, hogy megutaláltatjuk magunkat másokkal akár névvel, akár név nélkül? Szerintem az ilyen embereknek sem jó ez, legalábbis merem remélni és csak unalomból űzik.
A másik, amikor csalódsz egyes szerkesztőkben. Teljesen jó fejnek hitted őt (őket), aztán egyszer csak egy ilyen hátba szúr mondjuk egy véleménnyel rólad, amit nem is gondoltál volna és vita lesz (lehet belőle) attól függően, hogy te hogyan reagálod le a dolgot. Nos ilyen már velem is megesett és a legjobb módja az, ha figyelmen kívül hagyod a dolgot. Legyél értelmesebb az ilyeneknél és ne süllyedj le a szintjükre. Egyszerűen az ilyen szerkesztőket és oldalakat felejstétek el. Többet nem kell oda látogatni. Így a ti napjaitok is békésebben fognak telni. Foglalkozzatok azokkat a szerkesztőkkel akiket szerettek és ez kölcsönös is tud lenni. A többit ki kell zárni. És ha véletlenül a Chat-ben vagy hozzászólásban is jönnek a negatív kritikák nem kell rá reagálni. Előbb-utóbb megfog szűnni. A konfliktuskedvelők meg csak ideig-óráig tudnak úgyis hírnevet szerezni.
 

Ha te kitartasz a honlapod mellett és kedves, rendes szerkesztő vagy, akkor hosszú távon nagyobb hírnevet tudsz magadnak szerezni, mint itt a cikkben bármelyik típusú szerkesztő :)


Az én weboldalamat is sokan negatívnak tartják, mert segítek másoknak és egyes cikkemben élő példát hozok fel. Pedig csakis jó szándékból teszem, hogy segítek másoknak és soha nincsen bennem semmilyen előítélet sem. Egy biztos, sem nekem, sem a nyalizós szerkesztőknek, sem a konfliktuskedvelőknek nincsen tökéletes oldala. Így inkább mindenki arra törekedjen, hogy saját maga miatt látogassák a weboldalát és ne azért mert valamiféle negatív hírnevet szerzett magának.
 

A cikkel senkit nem állt szándékombam megbántani és sehol nem gondoltam konkrét szerkesztőkre. A fent olvasottak sajnos tények.


1 994 megtekintés

Hozzászólások