2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1706 napja
4296 néző

WordPress themes

WordPress themes
1707 napja
912 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1707 napja
424 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1707 napja
589 néző

Weboldalad beindítása

Azt hiszem indítok egy cikksorozatot Hogyan lehet jó honlapom? címmel. Hogy miért döntöttem így? Azért, mert úgy érzem le kell írnom a meglátásaimat, tapasztalataimat a G-Portálos webszerkesztés terén. Sokan kerestetek már meg engem olyan kérdésekkel, hogyan lehet jó honlapot létrehozni, mi kell ahhoz, hogy sok látogató legyen egy oldalon vagy éppen hogyan kell egy weblap kinézetét megcsinálni? Nagy részben a G-Portál köré épül majd a cikk, de bárhol máshol is lehet alkalmazni a tanácsokat :) Én magam nem vagyok sem tanult programozó, sem semmi ilyesmi. Mindent a netről tanultam meg és persze jó sok gyakorlás is kellett hozzá. És egy csomó tapasztalatom lett a weblapszerkesztés terén így úgy gondoltam leírom nektek is, hátha hasznotokra válik előbb-utóbb. Bármi, ami a cikkben elhangzik, az mind csak és kizárólag saját vélemény. Ami azt jelenti, hogy eltérhet a tiedtől. Vagy is nem biztos, hogy egyet értünk majd ebben-abban, de épp az a lényeg, hogy mindenkinek megvan a maga véleménye, stílusa, ötlete, stb.

Tehát az első cikk címe:
A kezdet – Vagy is, hogyan fogjak hozzá, ha egy weboldalt szeretnék?
Miután kitaláltad a számodra legjobbnak választott oldalnevet, hozd létre a honlapodat.
Itt a G-Portálon vagy lehet egy te általad szerkesztett HTML/PHP weboldal is.
Úgy gondolom, hogy amikor még szó szerint semmi nincs a honlapodon csak körülbelül kettő menüpont vagy még annyi sem, nem igazán van annak értelme, hogy már is a  látogatókat kezded el gyűjteni. A látogatók idővel jönnek és ha jó a honlapod (első sorban a tartalom), akkor majd minél többen lesznek :)

Szóval első körben az a legcélszerűbb, ha minél több tartalmat felteszel az oldalra mindenféle témában.
Ha rajongói oldalad van, akkor az adott hírességről legyenek fent a legfontosabb dolgok, plusz friss hírek is, hogy a látogató lássa azt, hogy az oldal él. Bár igazából édes mindegy milyen témában hozol létre oldalt. Az a legfontosabb, hogy az adott témáról legyenek cikkek, képek, bármi, amiért érdemes az oldalra ellátogatni és elidőzni rajta.

Azért írtam, hogy a tartalom legyen meg elsőnek, mert az jóval fontosabb, mint az, hogy az oldal hogyan néz ki. Azt közben már lehet alakítani, designt tenni rá, mert nem ez az elsődleges szempont egy weboldalnál. A G-Portálos oldalaknál nekem az-az egyik legnagyobb szívfájdalmam, hogy itt a látogatók és a szerkesztők 80%-át többnyire csak a design érdekli és nem a tartalom. Közben egy weboldalnak a legfontosabb része a tartalom. Mert hát lehet nekem a világon a legszebb honlapom, ha nincs rajta semmi értelmes információ. Persze a design sem elhanyagolható, mert ugye kit érdekel például az olyan oldal, ami tele van tartalommal, sőt már annyi infó van rajta, hogy percek telnek el, mire betölt az oldal, vagy annyi csillogás-villogás van a honlapon, hogy a lényeg meg elveszik :( Vagy éppen olyan apró betűvel ír a szekesztő, hogy azon még a nagyító sem segít. Szóval a tartalomnak és a designnak nem kellene egymás kárára menni. Én, ha ilyen oldalra tévedek, abban a pillanatban be is zárom és tovább már az sem érdekel, hogy mi van az oldalon. Egyszerűen nem tudom és nem is akarom az ilyen oldalakat átolvasni.
Vagy is azt akarom mondani, hogy normális esetben nem kellene, hogy jobban érdekelje a látogatókat a design, mint a tartalom. Tehát, ha te hetente cserész designt, attól nem lesz több a látogatód.

Az persze csak előny, ha már egy csomó tartalmat tettél az oldalra és az persze olvasható is. Kellemesen, normálisan a látogató el tudja olvasni a weboldalad tartalmát. Végül is ezért készít az ember honlapot általában, nem? Aztán, amikor már elég jó a honlap tartalma, vagy is van értelme ellátogatni a weboldaladra, akkor itt-ott el lehet kezdeni hirdetni, reklámozni. Ha komolyan hoztad létre a honlapodat, akkor az nagy segítség lehet, hogy létrehozol neki egy Facebook oldalt is, amit a látogatóid tetszikelhetnek. ;) Ezzel növelheted a látogatottságot a honlapodon. Vagy a G-Portál hirdetősávjába is kiteheted a honlapod weboldalát, ami persze kreditbe kerül, de ez is megéri. Ekkor is lesznek új látogatók, főleg, ha a reklám szövege felkelti az érdeklődésüket. Vagy más honlapok reklámkönyvébe is hirdetheted a weboldaladat. Sőt, a G-Portál főoldalán is tudsz hirdetni :)
Ha monjuk, más chat-jéban hirdetsz például, na az nem szép dolog. A Chat nem hirdetésre való. Az is vonzza a látogatókat, ha kérsz oldalaktól például linkcserét, így más oldalakra kerül ki a te oldalad webcíme. Persz a sok reklámozás közepette ne feledkezz meg új híreket, képeket feltenni a lapra, mert ha csak hirdetsz és hirdetsz, de sosem frissíted a honlapot, akkor hiába, a látogatók nem fognak jönni, vagy akik jönnek, idővel lekopnak, mert nem él az oldal.

Az sem éppen előny, ha hetente, havonta design cserénél mindig letiltod a honlapodat. (általában G-Portálon lehet ezzel találkozni). Ha pár ilyen alkalommal találkozik a látogatód, tuti többet nem néz feléd vagy csak sokkal ritkábban. De az sem éppen jó választás ha időközönként szünetre teszed a lapot. Ilyenkor is lekopnak a látogatók.
Ha valamit csinálsz, csináld rendesen ;)


1 787 megtekintés

Hozzászólások