2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1696 napja
4281 néző

WordPress themes

WordPress themes
1697 napja
906 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1697 napja
423 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1697 napja
586 néző

Saját videó beágyazása weboldalba
4 199 megtekintés

Nem, ez nem olyan leírás, ahol a Twitter, Insta vagy Youtube videókat lehet beágyazni egy weboldalba. Ez a leírás arról szól, hogy ha van nektek egy videótok amit készítettetek akár blogra vagy pl. a kedvenc sorozatból vagy bármiből egy jó kis jelenet és azt szeretnétek megosztani, ami nem Twitter és társai, akkor ebben a leírásban megtaláljátok rá a választ. Egy pár soros kódról van szó, semmi másról, amit be kell illeszteni oda, ahol majd megjelenik a videó. Ez a leírás G-Portálosoknak is jó. Oda is töltöttem fel videókat és ott is szuperül működik. Mind a négy videó, ami a bejegyzésben van, így lett megoldva. Azért ne töltsetek fel nagy méretű videót, mert annak már sokáig tarthat a betöltése. Az én példavideóm is itt kicsit tovább tart, mint ami a G-Portálon van.

 
Itt tudjátok a G-Portálos videókat megnézni. Ez pedig az én videóm, amit már ide a lindadesign-ra töltöttem fel:Az első lépés az, hogy a videót fel kell tölteni a tárhelyre. Ez lehet G-Portál is, vagy ha WordPress, akkor Total Commanderrel rá kell másolni a szerverre. A G-Portálon a G-PorTár-ba kell a videót felmásolni. Ezután ugyanúgy, mint a képeknek, kelleni fog az URL cím itt is, ami nálam jelen esetben ez:
/video/tutorial-video.mp4

 

Ez után ezt a kódot kell bemásolni oda, ahol a videó lesz:

 

<center>
<video controls="" height="auto" width="700">
<source src="IDE JÖN A VIDEÓ URL CÍME" type="video/mp4">
<source src="movie.ogg" type="video/ogg"> A böngésződ nem támogatja a videó formátumot.
</video>
</center>

 
A biztosan jó videó formátumok: mp4, webm. Javaslom az mp4-et. Mivel általában Windows 7-nél régebbi operációs rendszert nem sokan használnak, így elvileg ha naprakész a böngésző, akkor mindenkinél le fogja játszani a videót. Ezek a böngészők biztosan támogatják a fenti kódot: Explorer, Mozilla, Chrome, Opera, Safari, Vivaldi. Bár, ha naprakész a böngésző, akkor szerintem az XP is lejátssza. Ezt sajnos nem tudom, mert nem tudtam hol tesztelni.
Előző, következő cikkMár egy ideje érlelődött bennem, hogy kellene írni egy pro és kontra listát erről a kettő galériáról. Bár inkább a tapasztalataimat írom le róluk, főleg, hogy a Sosugary-val mostanában mindig van némi baj. Az oldal alján vagy az oldalsávban

Mielőtt hozzálátnánk a galériánk magyarosításához, mindenkinek nagyon-nagyon boldog új évet kívánok egészségben, gazdagságban, boldogságban egyaránt. Gondoltam kezdjük egy jó kis leírással ezt az évet. Igen, ez megint egy Coppermine galéria leírás, mert mostanában csak azt hozok. Szeretek a galériával

 Hozzászólások