2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1696 napja
4281 néző

WordPress themes

WordPress themes
1697 napja
906 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1697 napja
423 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1697 napja
586 néző

Téma telepítése WordPress-ben
1 683 megtekintés

Leírom, hogy én hogyan szoktam telepíteni és használni egy WordPress témát. Azért írom le, mert meglepő, de egy csomó kérdést kapok ezzel kapcsolatban. Az is igaz, hogy ha valami valakinek egyértelmű, az nem jelenti azt, hogy a másiknak is az. Tudjátok, ha a hal nem tud fára mászni, nem a hal a hülye, csak nem tanították meg neki ;) Szóval nekem egyértelmű egy sablon használata, de lehet hogy éppen neked nem az, így hát itt most ezt megtanulhatjátok. Meg kell jegyeznem, hogy ezt ÉN szoktam így, és biztos van olyan emberke, akik ezt máshogy oldják meg, mert nem ez az egyetlen megoldás erre.

 

Ha megvan a téma, amit használni szeretnétek, az általában be van csomagolva egy .rar vagy egy .zip fájlba.

 

 

Kivéve, ha a saját sablonotokat használjátok. De ha saját sablont használtok, akkor feltételezem, hogy a sablon telepítése is megy már ;)

 

Tehát a becsomagolt fájl először is ki kell bontani a számítógépen. Úgy legyen kibontva, hogy legyen egy mappa a sablon nevével és azon belül pedig már a fájlok és mappák. Például: lindadesign-11/images mappa és a .php fájlok, stb.

 

 

Ezt a mappát a fájlokkal együtt fel kell tölteni a tárhelyetekre Total Commanderrel. Vagyis csatlakozzatok a tárhelyetekhez Total Commanderrel. A Total Commander egyik oldalán legyen a tárhely, a másik oldalán pedig ott legyetek a számítógépen belül, ahol a sablon található.

 

 

A tárhelyen keresd a themes mappát itt: public_html/wp-content/themes

 

 

Látjátok, hogy már vannak sablonok a mappában. Ide másoljátok fel az új sablont, amit használni fogtok. Másolás után jelentkezzetek be a böngészőben az oldalatokon a WordPress-be. oldaladneve.com/wp-admin. A bal oldali menüből válasszátok ki: Megjelenés/Sablonok

 

 

Itt látjátok az összes eddigi sablont. Vigyétek rá az egeret arra, amit használni szeretnétek és kapcsoljátok be.

 

 

A feltelepítése az ennyi. Viszont azért célszerű ezt így csinálni, mert ha módosítani akartok benne, pl. a CSS kódban, vagy a header.php fájlban, vagy a sidebar.php fájlban, amikben talán az ember a legtöbbet módosít, azt javaslom, hogy mindig a számítógépen lévő fájlt nyissátok meg, módosítsátok, mentsétek el. Ez után pedig a módosított fájlt töltsétek fel Total Commanderrel a megfelelő téma mappájába.

 

Mert ha élesben az oldalon módosítgatjátok ezeket a fájlokat könnyen lehet, hogy valamit elrontotok és hirtelen a nagy idegességben, mikor meglátjátok, hogy az oldalon valami nem stimmel, lehet, hogy nem sikerül egyből kijavítani a kódot vagy egyáltalán nem találjátok meg a hibát.

 

Ezért javaslom a NotePad használatát. Abban dolgozzatok, ha módosítotok valamit a WP sablonban. Először is színesben látjátok a kódokat, másodszor ha egy kód hibás, akkor a NotePad azt úgy jelzi általában, hogy az adott kód elszíneződik, harmadjára pedig, ha az elmentett módosított fájlt felülírjátok és látjátok, hogy valami nem lett az igazi, a NotePadban van lehetőség a visszalépésre és a még hibátlan kódot újra felülírni. Persze, ha nem zárjátok be előtte a programot, mert akkor már nincsen rá lehetőség. És ráadásul a hibás kód is könnyebben megtalálható benne.

 

Ha a WordPress-en belül a Megjelenés/Szerkesztőben dolgoztok és ott valamit elmentetek, akkor nincs lehetőség arra, hogy azt visszavonjátok. Szóval ez csak egy javaslat, hogy aki eddig nem így csinálta, az most már így kezelje a sablonjait.
Előző, következő cikkMost egy olyan leírást hoztam a Coppermine galériához, ami szerintem csúcs szuper. Egy valaki kérdezte ezt tőlem, de először nem nagyon értettem mit szeretne, aztán mutatott egy ilyen külföldi galériát, ahol Youtube videók voltak fent a galériában. Utána néztem

Felkerültek a galériába a Portfólió albuma a nagyjából pár hónapja rendelt kinézetek. Nem tudom, hogy mi történt főleg most ősszel, mert magamhoz képest elég sok rendelés összegyűlt. Főleg azért csodálkozom, mert nem is reklámozom a dolgot. Persze egyáltalán nem

 Hozzászólások