2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1757 napja
4343 néző

WordPress themes

WordPress themes
1758 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1758 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1758 napja
601 néző

Videó beágyazása Coppermine galériába 2.0
1 429 megtekintés

Jó múltkorában hoztam egy Coppermine Galéria videó tutorialt, de ott az volt a cél, hogy például YouTube videókat lehessen beágyazni a galériába. Most egy olyan leírással jöttem, amiben azt lehet megoldani, hogy akár saját videókat is fel tudjatok tölteni a képtárba. Ez például blogoknál hasznos vagy tutorialos oldalon. A galériában lehet az elkészített videókat feltölteni, így simán lehet például egy multimédiás videótárat is létrehozni. Vagy döntsétek el, hogy mire használnátok :) Ennek példájára készítettem egy videót, amiben azt mutatom meg, hogy én hogyan szoktam .png képeket készíteni Photoshop-ban. Úgy is sokan kérdeztétek már. Majd magáról a tutorialról írok bővebben egy másik bejegyzésben, mert nem akartam magát a videót tele írni. De csak a megnézése alapján is megtanulható a dolog :) A videót meggyorsítottam, hogy a file mérete kisebb lehessen, mert elvileg bármekkora fájlt fel lehet tölteni, de minél nagyobb egy file, annál nehezebben indul meg a töltése nézés előtt. Persze az internet sebesség is közrejátszik ebben.

 

Minta videó megtekintése: PNG készítése

 

Valószínű, hogy Sosugary galériával is megoldható, csak ott nem FTP-n kell feltölteni a bővítményeket, hanem az Admin menü – Beépülők kezelése alatt.

 

Ami biztos, hogy az előnézet generátor plugin itt is fog kelleni, hogy a videónak is legyen rendes kis képe és ne így nézzen ki:

 

 

Még egyszer erről nem szeretnék írni, mert ebben a cikkben benne van, szóval azt a részt nézzétek át itt: Videó beágyazása Coppermine galériába 1.0. Tudjuk le ezt a bővítményt és képzeljük, hogy ezt már fel is telepítettétek. Most pedig töltsétek le a videó plugint.

 

Letöltöm

 

A .zip fájlt ki kell csomagolni, amit aztán a galéria plugins mappájába fel kell másolni. Total Commanderrel kapcsolódjatok a tárhelyetekhez és menjetek bele a gallery mappába. Vagy galeria, vagy kepek, amelyik mappában nektek a galériátok van. Azon belül pedig a plugins mappába menjetek bele. Látjátok, hogy már van benne pár plugin, amik alapértelmezetten benne is voltak. Ide másoljátok fel a két kibontott bővítmény mappáját.

 

Ez után a galériátokban az admin menüben keressétek ezt és kattintsatok is rá:

 

 

Keressétek ezt a bővítményt és kapcsoljátok be.

 

 

A Details-ra ha rákattintotok, kiadja, hogy milyen formátumok lehetnek a videók. Az .mp4 és az .flv az, amit ez a lejátszó lejátszik. Nem sok a választás ez igaz, de egy videót simán és gyorsan át lehet konvertálni az adott formátumra. De ha alapból ilyen formátumban töltötök le videót, ahol van ilyen lehetőség, akkor annál jobb. Vagy ha sajátot készítetek, akkor meg ezek közül az egyik formátumot kell választani. Igazából ennyi lenne. Beállítani sem kell semmit a bővítményen. Ez után ugyanúgy, mintha képet töltenétek fel, fel kell egy videót másolni a galériába Total Commanderrel, aztán hozzáadni az adott albumhoz. Ez után kell neki a kis képet generálni és készen is vagyunk. Meg lehet nézni a saját videót a galériában :)

 

Ha olyan videót töltötök fel, amit előtte valahonnan lementettetek, akkor a galériába a videóhoz a forrást ne felejtsétek el ott is feltüntetni linkelve!
Előző, következő cikk    Coppermine FREE themes   Preview | Megnézem   Coppermine PREMIUM themes   Preview | Megnézem     Sosugary FREE themes   Preview | Megnézem  

Készítettem egy új projektdobozt, amiben az a különleges, hogy most .gif képet tettem bele, mert így szerintem nem olyan sablonos. Kicsit így különlegesebb lehet a munkálatok modul. De azért nem kell nagy és sok .gif-et alkalmazni, mert attól lassabban

 Hozzászólások