2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1757 napja
4343 néző

WordPress themes

WordPress themes
1758 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1758 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1758 napja
601 néző

WordPress alapvető használata
1 870 megtekintés

Gondoltam írok egy kis összegzőt arról, hogy hogyan is érdemes WordPress oldalt szerkeszteni. Most nem a kinézetre gondolok, hanem a tartalmi részére. Olyanokra például, hogy mi a különbség a címkék és kategóriák között vagy, hogy hogyan érdemes bejegyzést létrehozni, meg ilyesmi. Amiket leírok, azok csak tanácsok és nem muszáj megfogadni őket, de szerintem ha megfogadjátok sokkal átláthatóbb lenne az oldalatok és ezen kívül a Google keresőnek is “megkönnyítenétek a munkáját”.

 

Kategóriák: ez igazából olyan menü félének felel meg, de egyesek ezt használják menünek is, ahova a fő kategóriákat lehetne tenni, mint például: fotósorozatok, események, videó, magazin, stb… A Google kevésbé szereti a kategóriákat, sőt, igazság szerint a címkékre van általában a legtöbb találat.

 

A címkék szintén linkelhetőek, de ide bármennyi szót lehet létrehozni. Ez egyfajta alkategóriája a kategóriáknak vagy ha úgy jobban hangzik, akkor almenü. Például az események kategóriáján belül itt lehet megadni az esemény pontos nevét. Vagy a fotósorozatban a fotós nevét. Minél több címkét hozunk létre annál több az esély, hogy a Google-ban jó helyre kerüljünk. Ami még a címkéknél fontos, hogy vagy a láblécben vagy az oldalsávban jó, ha meg vannak jelenítve. Azt javaslom, hogy a kategóriák helyett inkább a címkéket jelenítsétek meg. A kategóriáknak nincs akkora szerepe a keresőkben. De a legjobb, ha mind a kettő jelen van az oldalon.

 

Itt van kettő oldal, amik részletesebben írnak a kategóriákról és a címkékről:
webdesignsuli.hu
www.wp-suli.hu

 

És ebből adódik az is, ami ugyanilyen fontos, hogy egy bejegyzésben csak egyféle téma legyen. Egyrészt így több hírt tudtok írni, másrészt átláthatóbb az oldal minden téren, és így ha a látogatót például csak a fotósorozatok érdeklik, akkor az adott címkére vagy kategóriára való kattintás után csak ezek fognak előjönni nekik. Mert ha egy bejegyzésbe bele van zsúfolva minden új hír, akkor nem sok értelme van a kategóriáknak és címkéknek, mert hiába érdekel a fotósorozat, ha abban események és videók is vannak, így nem lehet csak az adott témára keresni, mert ugyanúgy minden meg fog jelenni.

 

 

Ami még szerintem szebbé és átláthatóbbá teszi az oldalt, az az, ha a főoldalon nem jelenítitek meg a teljes bejegyzést. Így is, úgy is elolvassa a látogató a cikket, ha érdekelni fogja. De az, hogy van 5 hír egy oldalon tele rövid cikkekkel és annál több videóval, meg képekkel, az nem előnyös. Kinézetileg sem mutat jól, és az oldal is lassabban tölt be a sok kép és videó miatt, ami megint csak hátrány. Plusz szerintem nem is olyan átlátható így az oldal. De ha mégis a hagyományosnál maradtok, akkor 4-5 bejegyzésnél több ne legyen egy oldalon, mert nem mutat jól egy túlzsúfolt oldal sem, hiába szép rajta a design.

 

És még egy dolog, ami talán nem olyan fontos, de kényelmes a látogatóknak, hogy az elit cseréket vagy az olyan linkeket, amik külső az-az más oldalára mutatnak mindig új ablakban lehessen megnyitni.

 

Ha betartjátok, betartjátok, ha nem, akkor nem. Ezek csak tanácsok saját tapasztalat alapján, de én javaslom a fentebb leírtakat mindenkinek.
Előző, következő cikkKészítettem egy újabb ingyenes G-Portálos témát, ami némileg hasonlít a Vanessa Marano és Kristin Kreuk témákhoz. Nem gondoltam volna, hogy azt a két témát így fogjátok szeretni, de örülök neki, hogy így van, ezért készítettem egy harmadikat is hasonló

Sziasztok :) Ahogy ígértem készítettem egy ingyenes WordPress témát, mert már régen csináltam ilyet és kellett a Free témákhoz is valami új. A téma ingyenes, de ettől függetlenül ezt is mobilbarát kinézetűre szerkesztettem meg. Mobilon és ötféle böngészőben tesztelve,

 Hozzászólások