2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1698 napja
4285 néző

WordPress themes

WordPress themes
1699 napja
906 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1699 napja
423 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1699 napja
586 néző

WordPress | Biztonsági mentés készítése
2 348 megtekintés

Gondoltam mivel egyre többen a WordPress-t használjátok ezért hoztam egy tippet arról, hogyan készítsetek biztonsági mentést az oldalatokról. WordPress-en, főleg ha pl. fansite oldalak adják a domaint és a tárhelyet, akkor eléggé jól jöhet, mert bármi történhet és akkor elveszik az addigi munka. Az első és legfontosabb mielőtt bármit lementünk, az ez a cikk: Linkelés saját weboldalon belül. Mindenképpen fontos lenne, hogy így linkeljetek, mert ha például költözés is fennáll, akkor a lementett oldalt, ha az új tárhelyre feltöltitek, aminek még az URL címe is más, akkor a képek, linkek ugyanúgy meg fognak jelenni az új helyen, mint a régin, és nem kell majd külön minden képet újra láthatóvá tenni például. Ugyanez a G-portálra is vonatkozik. Ott sem kell a teljes URL címet megadni például a képeknél, mert ha mondjuk URL címet változtattok, akkor az új címen is minden ugyanúgy elérhető lesz.

 

Na, mondjuk a linkelés megvan. Akkor jöhet a biztonsági mentés. Kiemelném, hogy ÉN szoktam így. Lehet máshogy is, nem ez az egyetlen mód. Szóval nekem van egy biztonsági mentés mappám a gépemen. Legyen nektek is :) Abba másoljátok bele Total Commanderrel a teljes WordPress-t a tárhelyről le a gépre. Ez eltarthat egy darabig, de megéri. Minden fájlt és mappát!

 

 

Ha ez megvan, akkor kiexportáljuk az eddigi összes tartalmat a WordPress-ből. Ez kb. 3 másodperc lesz :). Ezt úgy tehetitek meg, hogy a vezérlősávban jobb oldalon megkeresitek ezt: Eszközök – Exportálás. Aztán pipa a minden tartalomhoz és Export fájl letöltése.

 


Látszik, hogy időközönként szoktam menteni. Egy idő után a régebbieket törlöm.

 

És igazából ennyi a biztonsági mentés. Lemásoltunk Total Commanderrel mindent a gépünkre és kiexportáltuk a fájlt is a WordPress-ből. Most jön az, amikor például elveszett minden vagy költöztünk. Az új vagy régi helyre felkerült egy új, üres WordPress. Ha a régi helyre, akkor annyi a teendő, hogy a lementett WP fájlokat vissza kell másolni. Ha új a hely és meg van az új WP, akkor ezen fájlon kívül (wp-config.php) mindent vissza lehet másolni. A wp-config.php fájlt a WP-ben egyből a gyökérkönyvtárban találjátok meg. Nincsen benne semmilyen másik mappában.

 

 

Ez az a fájl, amit ha megnyittok, akkor látjátok, hogy ő tárolja a WP adatokat. Felhasználónév, jelszó, MySQL beállítások stb. Ezt azért ne írjátok felül, mert az új helyen valószínű mások az adatok és ha az újat felülírjátok a régivel, akkor nagy a valószínűsége, hogy a WP hibát fog jelezni. Szóval ezen fájlon kívül mindent felül lehet írni. Így visszakerülnek a bővítmények, képek, meg minden. Miután a visszamásolással megvagyunk jöhet a kiexportált fájl beimportálása, hogy visszakerüljenek a cikkek, oldalak, címkék, meg minden :) Az Importálót itt találjátok meg: Eszközök – Importálás. Ha még nem használtátok, akkor fel kell telepíteni ott.

 

 

A legalsóra vagyis a WP-re van most szükség. Telepítés után már futtatni tudjuk az importálót. A tallózásra kattintva a kiexportált fájlt ide kell beimportálni aztán fájl feltöltése és importálása gomb. Megvárjuk míg végez és tádám, visszakerültek a bejegyzések :) Nem egy nagy ördöngösség és nagyon megéri, mert így elvileg nem veszik el semmi. Szóval azt javaslom, hogy legalább kettő hetente vagy havonta exportáljátok ki a fájlt és néha néha mentsétek le a teljes WP-t a szerverről is.

 

Itt van még pár oldal, ahol szintén írnak  WP lementéséről és visszaállításáról

 
Előző, következő cikkÚjabb öt darab rendeléssel készültem el, amit úgy gondoltam meg is osztok veletek. 5 darab készült, de minden témában: G-Portál téma, Coppermine téma és egy WordPress témát is csináltam. A témák a galériában megtekinthetőek a lenti linkeken vagy a

Hoztam egy tippet arra, hogy hogyan lehet Instagram-ról videót lementeni magunknak otthonra, ha valamelyik nagyon megtetszik. Hátha van olyan, aki meg szeretne örökíteni egy-egy videót magának. Pár percig tart csak az egész, azért is ugye, mert a videók is

 Hozzászólások