2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1766 napja
4346 néző

WordPress themes

WordPress themes
1768 napja
923 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1768 napja
433 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1768 napja
601 néző

WordPress: Kiemelt kép arányos beállítása
2 766 megtekintés

Amióta használok kiemelt képeket az oldalon azóta foglalkoztatott a dolog, hogy lehetne azt megcsinálni, hogy a képeket lehessen méretileg alakítani és ne kelljen esetleg törölni őket. Ezzel a megoldással simán lehet a kiemelt képeket mindig egyforma méretűre tenni. Igazodik a modul szélességéhez is, így keskenyebb vagy szélesebb modult is lehet beállítani. Design készítésnél nagyon ajánlott tud lenni. Csak utána ne felejtsétek el a képek méretét is átállítani. Így a régi bejegyzések képei is mindig jól fognak mutatni :) Persze akkor lesznek a képek szépek, ha minél szebb és nagyobb minőségű képeket használtok. De a képarány mérete mindegy, a kód így is-úgy is arányosan fogja levágni a képet :)

 

Ha pedig később újra kell méretezni a kiemelt képeket, mert másik design-t használtok majd, akkor a functions.php fájlban át kell írni a méretezést, utána pedig ezzel a bővítménnyel a régi kiemelt képeket frissíteni kell, hogy felvehesse az új képméretet :)

 

Először a functions.php fájlba teszünk egy kódot. Ha használtok kiemelt képeket, akkor az alap kód az már benne van. Az ez lenne:

 

if ( function_exists( 'add_theme_support' ) ) {
add_theme_support( 'post-thumbnails' );
}

 

Ez alá kellene még ezt a kódot bemásolni

 

if ( function_exists( 'add_image_size' ) ) {
add_image_size( 'new-size', 720, 450, true );
add_image_size( 'category', 300, 200, true );
}
add_filter('image_size_names_choose', 'my_image_sizes');
function my_image_sizes($sizes) {
$addsizes = array(
"new-size" => __( "New Size"),
"category" => __( "New Size")
);
$newsizes = array_merge($sizes, $addsizes);
return $newsizes;
}

 

Magyarázat a kódhoz
Felülről a második és harmadik sorban láthatóak az értékek (ami több sor is lehet), ahol meg kell adni, hogy egyes oldalakon majd a kiemelt képek mekkorák legyenek. Így eltérőek is lehetnek a képek, mert mondjuk a főoldalon csak bélyegképek jelennek meg, míg, ha rákattintunk, hogy a teljes cikket lássuk, akkor pedig nagyban lesz ott a kép. A második sor nálam az a sor, ami a főoldali képekre hat. Az-az erre:

 

 

A harmadik sor pedig egy minta oldalra hat jelenleg, ahol ezt-azt próbálgatok. Itt most ez a kategória oldal, és ott úgy állítottam be, hogy csak bélyegképek jelenjenek meg ugyanazokból a képekből.

 

 

 

Az alattuk lévő kódban pedig szintén meg vannak nevezve a méretek new-size és category néven. Ezt a sort is ki kell egészíteni, ha még teszünk hozzá méretet vagy lehet törölni, ha csak a főoldali képeket akarjuk méretezni.

 

És van még egy kód. Ezt pedig pontosan oda kell tennetek, ahol megszeretnétek majd jeleníteni a kiemelt képeket vagy bélyegképeket. Ez lehet index.php, page.php, home.php, stb. Cikk alá, fölé, mellé, stb…

 

<?php if ( has_post_thumbnail() ) { the_post_thumbnail('new-size');} ?>

 

Kiemeltem mind a két kódban egy fontos részt három helyen. Ezt: new-size. Az a lényeg, hogy a function.php-ban, ahol megadjátok a kép méretét ott van egyszer egy new-size. Ez lesz a kép mérete. Alatta pár sorral is van egy new-size. Ez vágja le arányosan a képet. És a harmadik kódban is van egy new-size. Ezzel hivatkoztok a function.php-ban lévő méretre, hogy a script tudja azt, hogy melyik oldalon melyik méretű kép mekkora legyen. Fúú, remélem lehet érteni, amit mondani akarok :D Ha nem, akkor kérdezzetek és segítek.

 

A category nevezetű kód értelemszerűen nálam a category.php-ba lett téve, így ott kisebbek lettek a képek.

 

<?php the_post_thumbnail( 'category' ); ?>

 

Ennyi az egész. Egyáltalán nem bonyolult, de nagyon hasznos kód.
Előző, következő cikkAmikor rákattintunk egy cikkre, hogy teljes egészében elolvassuk, akkor sok helyen van a cikk alatt egyfajta cikkajánló. Nálam is van ilyen. Arról már írtam, hogy azt kóddal hogyan lehet előhozni. Viszont van olyan, aki a bővítményeket szereti jobban, mert

Biztos gondoltatok már rá, milyen jó lenne, ha nem csak úgy lehetne kiemelt képet beállítani az oldalra, ha azt előtte feltöltjük, hanem simán mondjuk URL cím megadásával is lehessen, ami annyit jelent, hogy maga a kép másik tárhelyre van

 Hozzászólások