2019. 03. 05.Videó | Vízjel eltüntetése képről Photoshop-ban
2018. 05. 12.Videó | Kép élénkítése Photoshop-ban
2018. 05. 05.ColorCop színlopó program
2018. 04. 30.Coppermine | Kép és fájlméret megadása az indexképek alatt
2018. 04. 24.Coppermine | Thumbnails képek méretének változtatása egyszerűen
Coppermine Gallery themes

Coppermine Gallery themes
1120 napja
3277 néző

WordPress themes

WordPress themes
1122 napja
740 néző

G-Portál themes

G-Portál themes
1122 napja
325 néző

Tumblr themes

Tumblr themes
1122 napja
472 néző

Youtube videó perce pontos beillesztése
944 megtekintés

Ez is egy olyan leírás, amiről már érkezett hozzám kérdés. Hogyan lehet megoldani, hogy a Youtube videók egy adott perctől kezdődjenek és ne a legelejéről? Biztos sokan tudják a választ, de olyan is akad, aki nincs ezzel tisztában. Kettőféle módon szokás Youtube videóra felhívni a figyelmet. Vagy csak belinkeljük a szót és az elvezet a videóhoz vagy beágyazzuk a videót a modulunkba. Mind a kettő esetben megoldható, hogy egy bizonyos perctől induljon csak a videó.

 

 

Ha linkelésről van szó, akkor annyi a dolgotok, hogy a videó URL címe végére még be kell illeszteni a perc és másodperc információt. Ki kell keresni, hogy az adott videóban mikor kezdődik az a rész, ami érdekes lehet és ott meg kell állítani. A hangsáv mellett látható, hogy mennyi percnél lett megállítva a videó, mellette pedig, hogy összesen hány perces. A fenti képen be van keretezve, hogy melyik adatra lesz szükség. Ez után ki kell másolni a videó URL címét, ami ilyesmi kell legyen: https://www.youtube.com/watch?v=OTI68hyKT14. Ennek a végére be kell még illeszteni a perc, másodpercet valahogy így: &t=2m55s és ezt az egész sort kell linkelni egy adott szóra: https://www.youtube.com/watch?v=OTI68hyKT14&t=2m55s. Így pontosan onnan fog indulni a videó. Példa itt.

 

A második verzió, amikor videót ágyazunk a modulba. Ekkor a Youtube oldalán kell beállítani, hogy honnan induljon a videó. (Az előző leírást is be lehet állítani a Youtube oldalán keresztül is.) Kattintsunk a videó alatt a Megosztás szóra, aztán a Beágyazás szóra. A következő ablakban írjuk be a percet és másodpercet. Utána másoljuk ki a kapott iframe kódot és illesszük be oldalunkra és kész is vagyunk :) Lejjebb képekkel is látható a beállítás része.

 

 


Előző, következő cikkEz örök kérdés már évek óta sok mindenkitől, így azt hiszem itt az ideje, hogy külön bejegyzésben is leírjam, hol lehet a Coppermine galériában beállítani azt, hogy a főoldalon csak a fő kategóriák jelenjenek meg és az alkategóriák ne.

Újabb project szövegdobozokkal bővült a lindadesign kínálata :) Próbálok azért egyszerűbbeket létrehozni, de mégis mutatós kinézetű dobozokat. A mostaniak is megint nagyon szuperek lettek szerintem. A kiemelt képen mind a kettő látható, bár ebben a modulban csak az egyik

 Hozzászólások